Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Ediția I a Târgului de Paști, în Piața Unirii din Oradea


Sărbătorile Pascale aduc la Oradea prima ediție a Târgului de Paști în Piața Unirii, în perioada 7-17 aprilie. Piața Unirii va deveni punct de atracție nu doar pentru copii, ci și pentru părinți. Piața va fi decorată în spiritul acestei sărbători, astfel încât să celebreze și sosirea primăverii.

Continuând o tradiție a evenimentelor de acest gen, Oradea face pași vizibili în completarea ofertei sale ca destinație turistică și de relaxare, prin organizarea de evenimente în perioadele în care sunt sărbători legale și în care există șanse foarte mari ca orașul să devină o destinație de „city break”. În acest fel, Oradea se aliniază altor oraşe din ţară, ca Sibiu, Brașov și București, în intenția de a marca Sărbătorile Pascale și de a aduce primăvara în sufletele vizitatorilor.

Târgul de Paști Oradea este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR) cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, în Piața Unirii, în perioada 7-17 aprilie 2017.

Piața Unirii va reprezenta în acest an punctul de atracție al Sărbătorilor Pascale, atât prin înfățișare, cât și prin activități. Programul evenimentului va include o serie de activități, de la reprezentații ale meșterilor populari până la ateliere de creație pentru cei mici. Vizitatorii pot admira decorurile gigant din căsuțele de lemn. Cei mici se pot bucura realizând decorațiuni în cadrul celor două ateliere de creație, aranjamente florale și ceramică pictată.

Marți 11 aprilie 2017, în „Săptămâna Mare”, pe strada Republicii și în Piața Unirii va fi organizat un spectacol de teatru de stradă, realizat de 65 de actori profesioniști, care evocă patimile Mântuitorului de pe calea Crucii și crucificarea.

Motivul organizării unei astfel de manifestații este de a evoca esența acestei sărbători si de a transmite un mesaj de unitate în rândul locuitorilor acestui oraș, indiferent de confesiunea fiecăruia. Simbolul Sărbătorii Pascale este același pentru fiecare creștin și ne dorim ca printr-o astfel de manifestare să transmitem un mesaj de unitate în rândul tuturor celor care sărbătoresc Paștele. Pentru a intra în atmosfera Sărbătorilor Pascale, ocupanții celor 15 căsuțe expun produse specifice sezonului, de la flori la produse tradiționale lucrate de mână de către artiștii locali. Dorim ca tradițiile de Paște să fie prezente prin intermediul meșterilor populari, olari, țesătoare sau încondeietori de ouă.

Mihai Jurca, Director Executiv APTOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *