Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”Enigmele mărgelelor”, inedită expoziție a dr. Mariana Casian


Începând de vineri, 16 iunie 2017, Muzeul Cetății și orașului Oradea este gazda unei inedite expoziții de tablouri din mărgele.
 
Expoziția ”Enigmele mărgelelor” o are ca autor pe dr. Mariana Casian, o artistă plastică care a îmbinat într-un mod aparte arta și mărgelele. Absolventă a Facultății de Stomatologie (Cluj – Napoca), Mariana Casian a descoperit ”la ceas de toamnă” acest antidot care este activitatea creativă.
 
”Folosesc doar mărgele de 1 şi 2 mm. din sticlă, iar numărul lor este în funcţie de mărimea tabloului, acestea ajungând chiar să depăşească 100.000 de mărgele. Tehnica de fixare este prin lipire individuală a fiecărei mărgele. Ceea ce realizez eu nu este broderie cu mărgele. Broderia foloseşte mărgelele înşirate, în şiruri paralele, ce nu redau în totalitate un efect fidel şi real al subiectului. Nu folosesc benzi prefabricate, ci numai mărgele de sticlă”, declară dr. Mariana Casian.
 
Expoziția ”Enigmele mărgelelor”, care va reuni aproximativ 70 de tablouri, va fi găzduită de către Muzeul Cetății și Orașului Oradea, în sălile 12-13, etaj I, Corp B din Palatul Princiar și va putea fi vizitată în perioada 16 iunie–30 iulie 2017.
 
Vernisajul expoziției are loc vineri, 16 iunie 2017, ora 17.
Despre evenimentul inedit vorbește dr. Ramona Novicov, critic de artă.
Cristina Pușcaș
 

One Response “”Enigmele mărgelelor”, inedită expoziție a dr. Mariana Casian”

  1. Burcea gabriel
    iunie 27, 2017 at 11:20 am

    Stimata Doamna, am vizitat aceasta expozitie si am ramas uluit de aceste tablouri. Nu imi inchipuiam ca se poate asa ceva. Tehnica este una foarte migaloasa dar efectul este magnific. Sper sa vindeti din ele pentru ca sunt la fel sau mai valoroase decat goblenurile. Eu am fost cu un grup se seniori din Bucuresti pe o zi caniculara dar nu-mi pare rau. Va felicit din suflet pentru aceste bijuterii artistice!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *