Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Euro-Basket România 2017, evenimentul sportiv al anului, la Cluj-Napoca


Joi, 31 august, debutează principalul eveniment baschetbalistic al anului din România, EuroBasket 2017. Pentru acest eveniment, echipa CSM CSU Oradea are doi jucători în lotul României.

Federația Română de Baschet a anunțat, duminică, componența echipei cu care naționala țării noastre va juca la turneul programat să înceapă pe 31 august.

Cei doi jucători legitimați la CSM sunt Andrei Mandache și Bogdan Nicolescu. Primul are chiar și rolul de căpitan al echipei naționale, iar cel din urmă a prins lotul de 12 după ce în urmă cu aproximativ o lună a câștigat Campionatul European U20 masculin Divizia B, de la Oradea.

După cum notează site-ul clubului orădean, Mandache se numără printre jucătorii care au participat la toate acțiunile echipei naționale ale României în ultimii ani. „El are o bogată experiență

internațională, completată și de aventurile continentale alături de echipele de club pentru care a evoluat în ultimii ani. Andrei a devenit căpitan al primei reprezentative în vara anului trecut”.

La rândul său, Nicolescu provine din noua generație de jucători. El este unul dintre cei trei componenți ai naționalei U20 păstrați în lotul final pentru EuroBasket 2017. „Sportivul născut la București este unul dintre reprezentanții de seamă ai generației 1997, considerată una dintre cele

mai bune produse ale baschetului masculin românesc în ultimul deceniu”, după cum se mai arată pe site-ul www.csmoradea.ro.

De notat că participarea la turneul final al Campionatului European de baschet masculin nu a mai fost la îndemâna tricolorilor de la ediția desfășurată în anul 1987, iar în lotul de 12 al României au fost opriți și alți doi jucători care au evoluat pentru CSM CSU Oradea în sezonul 2016-2017, adică la ultimele jocuri oficiale disputate înaintea turneului programat să se desfășoare la Helsinki, Tel-Aviv, Istanbul și Cluj-Napoca. Ei sunt Cătălin Petrișor (trecut între timp la Phoenix Galați), respectiv Titus Nicoară (transferat la BCM U Pitești).

De menționat, de asemenea, că doi jucători născuți în municipiul Oradea au fost păstrați în lotul de 12 al României. Ei sunt Titus Nicoară și Rolland Torok.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *