Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Evenimentele lunii martie la Teatrul Regina Maria


Luna lui mărțișor este marcată la Teatrul Regina Maria prin evenimente dedicate publicului iubitor de poezie și povești celebre. Invităm spectatorii care ne calcă pragul să se lase inspirați de energia primăverii și să îmbrățișeze cu entuziasm și dragoste transformarea și reînvierea naturii, privind cu optimism spre un an reînnoit, mai bun, mai vesel și mai luminos.

Juriul de selecție al Galei Premiilor UNITER prezent la Oradea

Juriul Galei Premiilor UNITER va fi prezent la Teatrul Regina Maria marți, 1 martie și miercuri, 2 martie, de la ora 18, la Sala Mare, pentru a viziona spectacolele GENUL ACUZATIV, text și regie: Mimi Brănescu și TARTUFFE, de Molière, adaptarea și regia: Vlad Trifaș.

GENUL ACUZATIV este un spectacol inedit, ce prezintă o poveste de familie tragicomică emoționantă. Un text bine scris, cu umor, care reușește să evidențieze ipocrizia relațiilor de familie atât de dificil de abordat, dar care influențează iremediabil parcursul relațional și emoțional al membrilor acestora.

TARTUFFE este un text adaptat, adus la viteza transferului de informații pe care o folosim acum și vorbește despre credința oarbă, despre habotnicie, un subiect care își păstrează caracterul contemporan. O credință oarbă în absolut orice, care devine deosebit de periculoasă, deoarece nu apare decât în lipsa informării.  – Vlad Trifaș, regizorul spectacolului.

Spectatorii orădeni sunt așteptați cu drag să își susțină actorii preferați la oricare dintre cele două reprezentații.

Trei premiere la Sala Arcadia

Imediat după vizita juriului de selecție al Galei Premiilor UNITER, în 3 martie, de la ora 18:00, la Sala Arcadia spectatorii îi pot vedea pe Mirela Niță Lupu și Sebastian Lupu în două roluri de excepție, în celebra poveste romantică ANONIMUL VENEȚIAN, de Giuseppe Berto, un text pus în scenă sub îndrumarea regizorală a actriței Elvira Rîmbu. Spectacolul marchează și un eveniment important în viața celor doi actori orădeni care anul acesta sărbătoresc 25 de ani de carieră pe scena teatrului orădean.

Duminică, 20 martie, de la orele 10:00 și 12:00, la Sala Arcadia, copiii și părinții sunt așteptați cu brațele deschise la premiera spectacolului PUNGUȚA CU DOI BANI, de Ion Creangă, regia: Szőke Kavinszki András. Povestea care a cucerit inimile a generații întregi de copii prinde viață pe scenă prin intermediul păpușilor mânuite cu îndemânare de către actorii Trupei Arcadia.

Cea de-a treia premieră a lunii martie, spectacolul-recital MOZAIC POETIC ORĂDEAN – 2022, va avea loc luni, 21 martie, de la ora 18:00. Spectacolul este realizat de actorul Eugen Țugulea, laureat al Galei Premiilor UNITER în anul 2016 cu Premiul special pentru O viaţă dedicată teatrului şi poeziei, iar pe scenă vor urca reputați poeți, membri ai Uniunii Scriitorilor, personalități orădene îndrăgite deja de către iubitorii de poezie. Accesul este gratuit și se va face pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.

Biletele pentru celelalte spectacole s-au pus deja în vânzare la agenția teatrului (deschisă de marți până vineri între orele 10:00-14:00), online pe Eventim.ro sau începând cu o oră înainte de spectacol de la Sala Arcadia (în limita locurilor disponibile). Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0359 411 534.

Vă aşteptăm la teatru!

_____________________

Ramona Gabriela Nemeș

secretar artistic

Teatrul Regina Maria

email: presa@teatrulreginamaria.ro

website: teatrulreginamaria.ro

tel: 0747 314 263

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *