Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Jucătorii români de futnet, evoluții bune, la Mondialele din Cehia


A treia și ultima zi a Campionatelor Mondiale de juniori U21 și feminin, de la Nymburk, din Cehia, a adus satisfacții echipelor de futnet ale României, care au avut în componență mai mulți sportivi de la Tengo Salonta.

Astfel, la juniori U21, la simplu, România reușit să cucerească medalia de bronz, după o strălucitoare victorie în finala mică, împotriva Slovaciei, cu scorul de 2-0 (11-1, 11-4). La dublu, echipa română fost aproape de o nouă prezență pe podium, însă a pierdut meciul cu Coreea de Sud cu 2-1 (10-12, 11-5, 11-5), România clasându-se pe locul al patrulea. La proba de triplu, echipa României a terminat cu o victorie competiția, în meciul pentru locurile 5-6, scor 2-0 (11-7, 11-4), cu Franța.

Pe tabloul fetelor, la simplu România a cedat în finala mică, duelul cu Cehia, 2-0 (11-5, 11-4). La dublu, tot în finala mică, tricolorele au fost învinse de Elveția cu 2-0 (11-8, 11-6). În schimb, la triplu, româncele au trecut de Danemarca, cu 2-0 (11-9, 11-8), clasându-se pe locul al cincilea.

Bilanțul juniorilor înregistrează la aceste întreceri, o medalie de bronz la simplu, un loc patru la dublu și un loc cinci la triplu, precum și clasarea pe locul 4 pe națiuni.

La fete, palmaresul României la Campionatele Mondiale reprezintă două locuri patru, la simplu și dublu, respectiv un loc cinci la triplu și clasarea pe locul 4 pe națiuni.

Deplasarea la Nymburk s-a efectuat sub egida Asociației Futnet România.  Lotul național al României este antrenat de către bihoreanul Vasile Sorean.

La masculin lotul țării noastre i-a avut în componență pe: Nagy Darius, Csosz Krisztian, Denis Purja, Marc Bence, Lazau Norbi și Bondar Bertalan. Toți sunt din Salonta. Dintre aceștia, Nagy Darius a cucerit medalia de bronz la proba de simplu.

De menționat că au fost acceptați la aceste întreceri doar jucători cu vârsta de cel mult 21 de ani.

La feminin, lotul României a fost compus din: Alexandra Morar, Alexandra Petricaș, Ștefania Moraru, Georgiana Bălan, Mădălina Istrate și Andreea Neag, antrenor fiind Daniel Săsărman (CS Victory Cluj).

 

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *