Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Exerciții care înlătură durerile de sciatică și tratamentul natural


Cea mai frecventă cauză a sciaticii o reprezintă hernia de disc (discul articular iese din articulația intervertebrală, astfel că vertebra de sus se prăbușește peste cea de jos și apasă pe spațiul pe unde iese nervul paravertebral).

În funcție de tipul herniei de disc diferă și simptomatologia.

 

Alte cauze ale sciaticii:

  • Statul prelungit pe scaun si viata sedentară în general – se atrofiază mușchii care susțin coloana, astfel persoana devine mai predispusă la hernii;
  • Obezitatea;
  • Miăcările bruște ale coloanei vertebrale cum ar fi cele de rotire, de torsiune;
  • Ridicarea greutăților;
  • Compresii osoase date de o artroză sau o fractură a micului bazin;
  • Luxația șoldului;
  • Îngustarea tumorală a canalului vertebral pe unde ies nervii paravertebrali;
  • Cauza inflamatorie – spondilodiscita;
  • Inflamația nervului.

Sciatica – simptome și manifestări

Durerea depinde de localizarea afectiunii, dar si de afectiune.

Sciatica – dacă este afectată rădăcina dintre L4-L5 – simptome:

– Durerea se manifestă pe partea anterioara a coapsei, partea externă a gambei, spatele piciorului și degetul mare de la picior.

Sciatica – dacă este afectată rădăcina dintre L5-S1 – simptome:
– Durerea apare în partea posterioară a gambei (în molet), talpa piciorului și marginea externă a piciorului

Dacă sunt afectate ambele rădăcini, durerea se intinde de la fese pănă în vârful piciorului. Adesea precedată de dureri lombare acute (lumbago) sau cronice, accentuată de tuse și de statul în picioare, durerea poate fi minimă sau intensă, impiedicand uneori pacientul să doarmă. O formă particulară de sciatică, numită sciatica paralizantă, se traduce printr-o paralizie a flexiei dorsale a piciorului.

Sciatica – tratamentul chirurgical

Tratamentul sciaticii depinde mult de cauza care a produs-o. De exemplu, dacă este vorba despre sciatica invalidantă, tratamentul este chirurgical.

În cazul unei hernii de disc – cea mai frecventă cauză a sciaticii – tratamentul este mai mult medicamentos si bazat pe gimnastică medicala, pentru ca în cele mai multe din cazuri sciatica dispare în câteva săptămâni de tratament sau se ameliorează considerabil.

Pacientul va fi tratat cu analgezice, antiinflamatorii orale, corticosteroizi sau tratament local prin infiltrații. De asemenea se poate recomanda purtarea unui brâu si repaus la pat, iar exercițiile medicale vor fi făcute după încetarea durerii, pentru întărirea musculaturii care susține lanțul vertebrelor. Practic prin slăbirea acestei musculaturi se produc herniile de disc, tasările și alte afecțiuni ale coloanei. De aceea exercițiile terapeutice sunt de mare importanță, atât în tratare, cât și în prevenție.

Dacă durerea nu cedează după 2 luni, se poate recurge la nucleoliza (distrugerea nucleului pulpos – partea centrală, semilichidă, a unui disc intervertebral prin injectarea unei enzime vegetale, papaina) sau tratament chirurgical.

Exerciții indicate pentru sciatică

Sciatica reprezintă mai mult decât o durere a spatelui, fundului și picioarelor. Atunci când lovește, aceasta poate provoca un adevărat chin și o durere debilitantă, punând instantaneu un amortizor asupra vieții.

Nervul sciatic este cel mai lung nerv din corp, pornind din regiunea lombară a spatelui și ajungând în jos, in spatele ambelor picioare. Trece chiar prin mușchiul piriform, un mușchi mic dar puternic, care te ajută să-ți rotești spatele și șoldurile. În cazul în care acesta e comprimat, devine iritat și îți afectează nervul sciatic, cauzând dureri atroce, furnicături și amorțeli la nivelul extremităților inferioare.

Dacă ești cumva victimă a sciaticii (apărută în special în cazul unei vieți sedentare), încearcă aceste exerciții care te vor ajuta să-ți ameliorezi durerea:

1. Întinderea mușchiului piriform

Stând întinsă pe spate, pune-ți ambele picioare pe podea cu genunchii îndoiți. Așează glezna piciorului drept pe genunchiul piciorului stâng și apoi ridică-ți coapsa stângă spre piept. Stai în această poziție timp de 30 de secunde. Repetă pe cealaltă parte.

Ține minte să-ți menții piciorul sus flexat, pentru a proteja genunchiul.

exercitii medicale pentru sciatica

2. Întinderea șoldului din poziția stând

În timp ce stai așezată, pune-ți piciorul drept îndoit peste piciorul stâng întins. Cuprinde-ți genunchiul piciorului drept cu mâna stângă, având grijă să-ți păstrezi spatele drept. Stai în această poziție timp de 30-60 de secunde, apoi repetă cu cealalta parte.

exercitii medicale pentru sciatica

3. Poziția porumbelului

Pornește din poziția ”downward facing dog” (o poziție de yoga, în care formezi cu corpul un ”V” întors, cu mâinile și picioarele pe podea, iar fundul cât mai ridicat) cu picioarele apropiate.

Trage genunchiul drept în față și rotește-l spre dreapta, astfel încât, piciorul drept să fie îndoit, iar cel stâng să fie întins în spatele tău. Apoi încet lasă-te în jos cu ambele picioare. Mentine-ți poziția pentru 5-10 respirații, apoi schimbă picioarele și repetă exercițiul.

exercitii medicale pentru sciatica

4. Terapia punctului dureros

Efectuarea acestei terapii folosind o minge de tenis poate fi foarte eficienta in ameliorarea durerii provocate de sciatica.

exercitii medicale pentru sciatica

Tot ce trebuie să faci este să găsești un loc dureros în gluteus (mușchiul fesierului mare), plasează mingea în acel punct, apoi relaxează-ți tot corpul pe minge. Stai în această poziție timp de 30-60 de secunde sau până când simți o reducere semnificativă a durerii. Treci apoi la următorul punct dureros. Timpul total petrecut pentru acest exercițiu trebuie să fie între 5-10 minute.

Efectuarea acestor exerciții o dată sau de două ori pe zi, te va ajuta extraordinar de mult în ameliorarea durerii de sciatică.

sursa: Kudica

*

Pentru durerile de sciatică și lombosciatică – un tratament natural complementar

 

Locomotric – 200ml:  – conține un set de plante și de informații care îndepărtează durerile de sciatică și lombosciatică și asigură tratamentul complementar pentru cel putin 30 de zile.

Extractele Homeogenezis se deosebesc de alte produse naturiste prin:

– efectul fitoterapeutic obtinut printr-o extractie care pastreaza in solutia hidroglicerica toate elementele si principiile utile.
– continutul de informatii nonlineare care asigura in timp normalizarea parametrilor analizelor medicale si indepartarea durerilor, oboselii si stresului patogen, indiferent de afectiune sau dereglare.
– sustin si determina echilibrarea organismului mai rapid si mai stabil decat alte abordari complementare si/sau alopate.

Ingrediente: Extract 1:30 în soluţie hidroglicerică 10/90 (g/g) din: rizomi de Pir (Agropyrum repens) 8%, iarbă de Sulfină (Melilotus officinalis) 7%, iarbă de Troscot (Polygonum aviculare) 7%, scoartă de Salcie (Salix alba) 6%, frunze de Urzică (Urtica dioica) 6%, bulbi de Usturoi (Allium sativum) 6%, frunze de Dafin (Laurus nobilis) 5%, rădăcină de Hrean (Armoracia rusticana) 5%, seminţe de Schinduf (Trigonella foenum-graecum) 5%, iarbă de Tarhon (Artemisia dracunculus) 5%, teci de Fasole (Phaseolus vulgaris) 5%, bulbi de Ceapă (Allium cepa) 4%, fructe de Chimen (Carum carvi) 4%, frunze de Leuştean (Levisticum officinale) 4%, frunze de Mesteacăn (Betula verrucosa) 4%,  rădăcină de Brusture (Arctium lappa) 3%, flori de Levănţică (Lavandula angustifolia) 3%, rădăcină de Morcov (Daucus carota) 3%, fructe de Măceş (Rosa canina) 2%, iarbă de Măghiran (Origanum majorana) 2%, flori de Muşeţel (Matricaria chamomilla) 2%, frunze de Roiniţa (Melissa officinalis) 1%, frunze de Rozmarin (Rosmarinus officinalis) 1%, iarbă de Sânziene (Galium verum) 1%, flori de Soc (Sambucus nigra) 1%, antioxidant (vitamina C 1%), conservant (sorbat de potasiu) cu informaţii nonlineare specifice echilibrului anatomic, fiziologic şi emoţional. Contine toate informatiile nonlineare din Homeosistemic si Homeoemotional conform Listei de informatii nonlineare.

PENTRU RECOMANDARI MEDICALE PERSONALIZATE, DATI CLICK AICI.

Mod de administrare:

Uz intern: câte 1/5 – 1 linguriţă (1 -5 ml) de 1-6 ori/ zi.

Uz extern: aplicaţii locale prin atingere sau badijonare.

Pentru ghidul de utilizare, click aici.

Contraindicaţii: La modurile de utilizare şi dozele recomandate nu se cunosc efecte adverse, secundare sau contraindicaţii, excepţie pot face  unele  persoane  alergice  la oricare dintre componentele produsului.

Păstrare: în flaconul original la temperatura camerei.

Atenţionări: A nu se depăsi doza recomandată pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă variată şi echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

PRECIZARE: Produsele Homeogenezis nu sunt un panaceu, dar orice persoana care le foloseste adecvat, poate evalua diferenta dintre acestea si orice alta forma de medicatie, terapie si/sau tratament medicale, complementare, alternative utilizate separat sau concomitent. (pentru detalii click aici)

Notă: Doar în afecțiunile acute sau ocazionale tratamentul complementar poate fi suficient pe o durată de cateva zile. Desi produsele Homeogenezis determina de obicei o ameliorare semnificativa inca din primele zile de utilizare, toate tratamentele complementare presupun o durata de cateva luni in afectiuni cronice si de peste un an sau mai mult in afectiunile grave si cu multe complicatii.

Acest produs nu este un medicament si nu inlocuieste medicamentele alopate.

Conținutul acestui site are caracter orientativ și nu înlocuiește consultația, diagnosticul și tratamentele medicale.

Comenzi telefonice, luni – vineri, între orele 10 – 18, la numerele:  0729035108 ; 0799942683 ; 0344140064.

sursa: Homeogenesis

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *