Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziția artiștilor fotografi din Râmnicu Vâlcea, la Cetatea Oradea


Ediția a VII-a a Festivalului Fotografiei Europene organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art a oferit oportunitatea pregătirii expoziției de artă fotografică numărul 553. De această dată pe simezele Galeriei ”Euro Foto Art” vor fi instalate 105 fotografii monochrom și color de o reală valore artistică, realizate de membrii Fotoclubului ”Floarea de Colț” din Râmnicu Vâlcea. Cunoscutul fotoclub vâlcean a fost fondat în anul 1985 de un grup de artiști fotografi entuziaști în frunte cu Trestian Găvănescu (AFIAP), Laurențiu Mărgineanu (senior) și Ioan Ciobotaru. Membrii Fotoclubului ”Floare de Colț” au participat prin cei trei membrii fondatori, respectiv actuali membrii  în frunte cu artistul fotograf Laurențiu Mărgineanu (AFIAP) la numeroase saloane naționale și internaționale de artă fotografică, obținând diferite medalii de aur, argnint și bronz conferite de Federația Internațională de artă fotografică, precum și de diferite societăți fotografice și fotocluburi de prestigiu, din intreaga lume. Fotoclubului ”Floare de Colț” numără în prezent  în jur de 30 membrii din România: București, Craiova, Râmnicu Vâlcea, respectiv din Germania și Marea Britanie. Fotoclubul este una din cele mai active organizație parteneră a Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”,- unicul Membru Regional al Federației Internaționale de Artă Fotografică din lume (afliliată la UNESCO) și al Asociației Artiștilor Fotografi din România.  Actuala conducere a Fotoclubului, care în prezent administrează expozițiile organizate în noua galerie permanentă, Galeria ”Cozia Pasaj 2” din centrul orașului Râmnicu Vâlcea, vrea să reia și organizarea tradiționalelor saloane naționale de artă fotografică ”Alutus”, organizate cu mare succes în anii 1988, 1990 și 1993. Expoziția are o valoare artistică deosebită și prezintă aproape toate genurile  artei fotografice; eseu, nud, socio-fotografia, peisaj, portret, natură statică, tradiții și porturi populare respectiv sport.  Este de apreciat faptul că pe simezele cunoscutei galerii vor fi expuse mai multe fotografii creative. 
Cele 100 fotografii monocolor și color au fost realizate de artiștii fotografi: Mircea Băduț, Daniel Chiosilă, Ioan Ciobotaru, Marius Cinteză, Ionescu Dragoș, Sorin Mateescu,  Nicolae Sotir (EFIAP), Laurențiu Mărgineanu, Cătălin Nimigeanu  Julien Oncete și Cătălin Vezetiu. 
Vernisajul expoziției internaționale are loc vineri 25 mai 2018, ora 18 la Galeria ”Euro Foto Art” din Oradea, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe. Lucrările vor fi prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziția va fi vernisată oficial de către artistul fotograf Ștefan Tóth (AFIAP) președintele Asociației Internaționale.

Expoziția artiștilor fotografi din Râmnicu Vâlcea, organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea  va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în data de 14 iunie 2018, între orele 8 – 19.

sursa: Asociația ”Euro Foto Art” Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *