Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

La Cetatea Oradea, expoziția artiștilor fotografi din Szolnok (Ungaria)


Asociația Internațională ”Euro Foto Art” a pregătit în parteneriat cu Muzeul Cetății și Orașului Oradea, pentru publicul iubitor de fotografie o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe șevaletele din sălile 9 și 10 ale secției de istorie vor fi expuse creațiile artiștilor fotografi  din cadrul Fotoclubului ”Tiszavirág din Szolnok (Ungaria).

Cu această ocazie artiștii fotografi: Gavaldik Zoltán, Holocsi Kálmán, Kajtár Tibor si Kardos Tamás, vor prezenta publicului creațiile lor realizate în ultima perioadă de timp. Fotografiile expuse cuprind mai multe genuri ale artei fotografice: portrete, peisaje, eseuri, nuduri și socio-fotografii.

Fotoclubul ”Tiszavirág din Szolnok (Ungaria) a fost fondat în anul 2005 de grupul de artiști fotografi expozanți, care s-au desprins din cadrul Fotoclubul ”Jászkun” din Szolnok.

Din creațiile celor 14 membri ai Fotocubului au fost organizate mai multe expoziții de club în Budapesta (Institutul Cultural Român), Galeriile din împrejurimile orașelului Szolnok, respectiv în Baia Mare și  Oradea.

Membrii Fotoclubului au participat la mai multe proiecte derulate de Asociația Internanțională ”Euro Foto Art”, precum și la o serie de deplasări de creație organizate în diferite regiuni ale României cum ar fi București, Dobrogea, Jebuc,  Maramureș sau Aleșd. În ciuda faptului că se află la peste 100 km participă cu regularitate la vernisajele organizate la Galeria ”Euro Foto Art” sau Muzeul orașului Oradea.

În acest context Fotoclubul ”Tiszavirág din Szolnok (Ungaria) a devenit una din cele mai active Organizații partenere ale Asociației Internanționale ”Euro Foto Art”, care participă la Festivalurile internaționale organizate în fiecare an.

Vernisajul expoziței are loc joi, 14 septembrie 2017, la ora 16 în sălile de expoziții (nr. 9 și 10) a secției de istorie a Muzeului Cetății și Orașului Oradea, în prezența artiștilor fotografi expozanți, care sunt și membri ai Asociației Internanționale ”Euro Foto Art”.

Publicul este salutat de doamna Angela Lupșea, directorul Muzeului Cetății și orașului Oradea. Lucrările sunt prezentate de artistul fotograf Gavaldik Zoltán președintele Fotoclubul ”Tiszavirág” din Szolnok, iar expoziția va fi vernisată oficial de artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP,  președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”.

Momentele muzicale vor fi oferite de artistul de violă Thurzó Sándor József.

Expoziția artiștilor fotorafi din Szolnok (Ungaria), organizată în parteneriat cu Primăria Mnicipiului Oradea și Clubul Fotografic ”Nufăul”  rămâne la dispoziția pubicului timp de o lună.

Asociația ”Euro Foto Art” Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *