Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziția artistului fotograf dr. Kiss András (Ungaria)


Asociația Internațională ”Euro Foto Art” a pregătit publicului vizitator o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele cunoscutei galerii orădene sunt expuse 105 fotografii mono și color, realizate de fotograful dr. Kiss András, originar din Oradea, care în prezent trăiește în capitala ungară, Budapesta.

Prin expoziția care urmează să fie vernisată la sfârșitul lunii martie, artistul fotograf, medic de profesie, aduce un omagiu vizual orașului în care a crescut și a trăit o viață de om. Printre fotografiile expuse sunt imagini realizate de-a lungul a mai multor decenii, care redă ”parfumul” străzilor de altă dată ale orașului Oradea. Expoziția cuprinde și o serie de portrete ale unor personalități de seamă orădene, precum și cele realizate despre foștii colegi de breaslă ai fotografului expozant.

”Oradea este un oraş deosebit. L-am părăsit de mulţi, foarte mulţi ani, dar el nu ne lasă, ne ţine de mână şi vine cu noi, pentru că, acei, care au absorbit vreodată spiritualitatea acestui oraş fermecător, rămân pe veci orădeni, oriunde ar trăi în lume” afirmă  dr. Kiss András despre orașul său drag. 

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 23 martie 2018, la ora 18, în prezența autorului la Galeria ”Euro Foto Art”.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” și curatorul expoziției. Lucrările vor fi prezentate de către poetul-eseist Ioan Moldovan și  scriitorul-publicist Szilágyi Aladár. Mometele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de artistul Thurzó Sándor József (violă), care va interpreta mai multe piese ale compozitorilor orădeni.

Expoziția cu numărul 550 organizată cu ocazia aniversării a 80 de ani de viață în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubui Fotografic ”Nufărul” Oradea va rămâne la dispoziția publicului până la data de 13 aprilie 2018, în zilele de lucru între orele 8 – 19, la care accesul publicului este gratuit.

Asociația ”Euro Foto Art” Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *