Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziția de artă fotografică ”Împreună…”


Asociația pentru Copil și Familie organizează în parteneiat cu Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea, respectiv Fundația ”Partium” Oradea organizează expoziția de artă fotografică întitultă ”Împreună…”

Proiectul își propune sensibilizarea comunității privind problematica familiilor dezorganizate, dorind să atragă atenția asupra numărului tot mai crescut al acelor familii și a vulnerabilității copiilor care provin din acestea. Pentru prima ediție a expoziției organizate sub patronajul Asociației Internaționle ”Euro Foto Art” au fost înregistrate 175 de imagini realizate de artiști fotografi din Marghita, Sântandrei și Oradea.

Un juriu format din artistul fotograf Ștefan Tóth (AFIAP), președintele juriului, dr. Ramona Novicov, critic de artă și dr. Morvay Szabó Edina artist fotograf, a acceptat pentru expoziție 40 de imagini, de o reală valoare artistică cu un mesaj sentimental deosebit.

În urma jurizării, premiul al III-lea a revenit imaginii intitulate ”Bucurie” realizată de Monica Marton (Oradea), premiul al II-lea a fost acordat artistului fotograf Imre Zoltán tot din Oradea, iar premiul I a fost acordat artistului fotograf Nicoleta Gabor din Oradea pentru lucrarea ”Călăuza”.

Un premiul special a fost acordat artistei fotograf Balla Cristina Suzana (Sântandrei), pentru colecția de fotografii acceptată. Având a bază valoarea artistică a imaginilor acceptate juriul a decis să acorde suplimentar și trei plachete ”Carol Pop de Szathmári” artiștilor fotografi orădeni Ovi D. Pop EFIAP, Ovidiu Gabor și  dr. Gelu Vrabie.

Pe lângă fotografiile premiate au fost acceptate și fotografiile artiștilor fotografi: Bánházi Gyöngyi (Marghita), Gheorghe Petrila EFIAP (Oradea) și  Marius Sime (Sântandrei).  

Vernisajul expoziției, înmânarea premiilor și lansarea catalogului apărut în îngrijirea editurii Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea, cu finanțarea Asociației pentru Copil și Familie, va avea loc marți 7 noiembrie 2017, ora 16, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea (Corpul B, etaj I. sălile 9 și 10).

Fotografiile exuse sunt prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale sunt oferite la violă de muzicianul Thurzó Sándor József.

Expoziția organizată în parteneriat cu Primăria Municipului Oradea rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 5 decembie 2017.

Clubul Fotografic ”Nufărul”  Oradea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *