Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziția de fotografii a artistei Jill Sneesby, din Africa de Sud


Asociația Internațională ”Euro Foto Art” a pregătit pentru publicul vizitator orădean și pentru turiștii care ne vor vizita orașul nostru o expoziție inedită de artă fotografică.

De această dată pe simezele Galeriei ”Euro Foto Art” vor fi instalate 105 fotografii realizate cu mare măiestrie profesională de către artista fotograf Jill Sneesby (MFIAP, ESFIAP) din Portul Elizabet din Africa de Sud. Fotografiile au o valoare artistică deosebită prin faptul că subiectele fotografiate despre animalele sălbatice și fauna Africii de sud au fost realizate cu mare măiestrie artistică și pricepere profesională.

Artista Jill Sneesby (MFIAP, ESFIA) este fotograf specializată pe imagini din natură și animale sălbatice, recunoscută pe plan internațional, care în prezent trăiește in Port Elizabeth, Africa de Sud. Lucrările ei au fost răsplătite cu multe premii și medalii internaționale, fiind  publicate și expuse în zeci de galerii din toata lumea, precum: Smithsonian (USA) sau Muzeul Național de Istorie din Marea Britanie, etc.

Pentru a surprinde aceste subiecte își petrece mult timp în natură sălbatică aproape de casă, dar și in jurul lumii unde călătoreste să fotografieze. Artista fotograf Jill Sneesby a fost invitată să participe în diferite jurii internaționale de artă fotografică: Marie Britanie, Canada și alte țări ale mapamondului.

Toate imaginile din această expoziție au fost fotografiate in Africa de Sud și includ imagini care prezintă pe elefanți deosebiți, dar și alte animale din această regiune a Africii de sud, precum si fauna din parcurile naționale preferate de ea. Expoziția prezintă totodată cu mare măiestrie artistică frumusețile naturale ale Africii de Sud.

Artista fotograf Jill Sneesby împărtășește cunoștințele sale profesionale și experiența ei prin organizarea de workshop-uri conduse de ea în Portul Elizabeth, precum si peste hotare. Ea a devenit membru de onoare a mai multor societăți fotografice din intreaga lume. Este fost membru al Comisiei de conducere a Societății Fotografice din SUA si președintele diviziei de portofolii. De asemenea este membru al Comisiei de conducere a Societății Fotografice din Africa de Sud și președintele diviziei de portofolii ale acestuia. Este și secretar de onoare al Clubului Fotografica din Port Elizabeth. 

Vernisajul acestei expoziții de excepție are loc joi, 14 iunie 2018, la ora 11, de artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, fondatorul și președinte al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” . Lucrările sunt prezentate de dr. Ramona Novicov, critic de artă. Momentele muzicale sunt asigurate de elevii Liceului de Arte din Oradea.

Este de apreciat faptul că în cunoscuta și cea mai longevivă Galerie permanentă de artă fotografică din România prima expoziție de artă fotografică din Africa de Sud a fost vernisată în data de 13 decembrie 2000, ora 18, când au fost expuse pe simezele cunoscutei Galerii creațiile artiștilor fotografi din Pretoria, în prezența ambasadorul acestei țări în Ungaria (care deservea și România), aceasta fiind ultima expoziție organizată în cunoscuta galerie în milleniul al II-lea.

Expoziția artistei fotograf Jill Sneebsy MFIAP, ESFIAP organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea  rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 1 iulie 2018, în zilele de lucru  între orele 8 – 19, la care accesul publicului este gratuit.

sursa: Asociația ”Euro Foto Art” Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *