Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziția de gravură „Grădini imaginare” de Oleksandra Sysa (Ucraina)


Expoziția de față prezintă lucrările tinerei artiste ucrainience Oleksandra Sysa (n.1989), care calcă pe urmele maeștrilor gravurii din orașul în care locuiește, Lviv. Este prima dată când sunt reunite și expuse toate lucrările din seria “Grădini” (Gardens), care curprinde 28 de gravuri acvaforte, realizate în decursul perioadei 2015-2017 (…)

Și în seria “Grădini” și în afara ei avem motivul scaunului (scaunelor) care așteaptă să fie ocupat(e), prevestind, astfel, o întâlnire care nu va (mai) avea loc (…)

Seria grădinilor este un complex de situații și simboluri care ne pun față în față cu peisaje în aceeași măsură atractive și inconfortabile (…)

„Grădini Imaginare, această serie de lucrări a fost creată în decurs de câțiva ani și conține gândurile mele despre cum și unde trăim, despre oamenii pe care i-am întâlnit și despre cum funcţionează lucrurile pentru noi. Cred că gravura poate intra în mintea noastră și poate face legătura cu propria experienţă, așa că prefer să las toate interpretările publicului, pentru că sunt de părere că așa ajung lucrurile să se miște – numai împreună putem crea sensuri pentru ceva. De asemenea, arta trebuie să fie puțin incomodă, ajutându-ne să vedem și să găsim răspunsuri, nu doar mulțumindu-ne cu lucruri comune, ci căutând ceva mai profund. Prin acest mesaj vă invit să faceți o plimbare sau poate o scurtă călătorie în grădina mea. – Oleksandra Sysa (n.1989)”

Vernisajul în 22 februarie 2019, pe strada Republicii 47 în Oradea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *