Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”Mahrame. Portrete din arest”, expoziţie de instalaţie textilă


Cu ocazia „Zilelor Cetăţii” Oradea a fost deschisă la Galeria Municipală de Artă, Corp C, parter, din Cetatea Oradea, expoziţia de instalaţie textilă ”Mahrame. Portrete din arest”, semnată de Irina Hasnaş Hubbard, artist plastic.
Irina Hasnaş-Hubbard a urmat studii de arte plastice la Bucureşti, Aubusson şi Berlin. După facultate a experimentat muzeografia de la Muzeul Ţăranului Român, realizată de pictorul Horia Bernea, iar după câţiva ani a urmat studii muzeale la Philadelphia. A absolvit studiile doctorale în istorie-muzeografie în România. Este expert al Biroului Educaţie şi memorie din cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi formator la cursurile de design si educaţie muzeală. A expus primele lucrări personale dedicate victimelor comunismului românesc în spaţii diferite: la Bucureşti, Râmnicu Sărat şi Veneţia.
Expoziţia ”Mahrame. Portrete din arest” poate fi vizitată până pe 31 august.
Pe perioada Zilelor Cetăţii Oradea (29 iunie – 3 iulie), expoziţia rămâne deschisă în intervalul orar 9 – 19, iar în restul zilelor, de luni până duminică, inclusiv, de la ora 9 la 17.
Taxa de vizitare este de 3 lei pentru toate expoziţiile muzeului.

Biroul de presă al Primăriei Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *