Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziția ”Spectrul Maria Urszinyi”, succes incontestabil


Asociația Culturală Ars Nobilis a organizat o expoziție a artistei plastice orădene Maria Urszinyi. Absolventă de facultății de artă Ion Andreescu din Cluj, promoția 1975, clasa profesorului Miklóssy Gábor.  Maria Urszinyi a pictat fără oprire în tot acest interval, chiar dacă nu a expus prea mult.

”Maria Urszinyi are o forță a fericirii care reușește să combată turbulențele care îi sar în cale. Expoziția prezintă spectrul prin care ”Mari” iși face drumurile și candoarea cu care le parcurge” spune curatorul Indig David-Aron.

Așezate ca o compoziție spectrală în sine, lucrările de grafică și pictură ”vorbesc” despre lumea artistei, așa cum o vede ea, mai precis cum se vede pe sine (fie în manieră modigliană sau cu influențe Van Gogh), universul ei casnic (casa, scaunul, pisica), familia, orașul, viața și moartea, iar pe un monitor se derulează  lucrări din toate perioadele de creație ale artistei.

Vernisajul, care a avut loc pe 7 noiembrie, a propus o abordare neobișnuită. Pe un fundal sonor artista însăși povestea despre ea, despre lumea ei, despre oraș, apoi cei din audiență au fost încurajați să povestească lucruri și întâmplări din viața artistei, toate acordate  la lucrările din expoziție.

Expoziția Spectrul Maria Urszinyi organizată de Asociația Culturală Ars Nobilis și finanțată de Direcția Social Comunitară Bihor este deschisă până în 13 noiembrie 2017, orarul de vizitare fiind 17-19.

Dr. Cristina Pușcaș

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *