Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziție de artă foto din Iran, la cetate


Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, membru al Federației Internaționale de Artă Fotografică a pregătit pentru pubicul vizitator o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele Galeriei ”Ștefan Vilidár István” din Cetatea Medievală Oradea, sunt prezentate fotografiile artistului fotograf Aghaei Eshagh din Iran.

Artistul imaginilor expune o selecție de 42 de fotografii color, de format standard 30 x 42 cm, care prezintă viața de nomad din provinciile Kohgiluyeh și  Boyer-Ahmad din Iran. Unii istorici cred ca viața nomadă din Iran se întinde în urmă cu 8000 de ani. Viața nomadă este modul cel mai vechi al vieții umane, a cărei persistență înspre vremurile actuale este una dintre cele mai mari atracții ale acestui mod de viață. Și acest stil specific a făcut ca triburile nomade să fie denumite “cel mai atractiv lucru din era tehnologiei”

Triburile nomade și-au păstrat, într-un mod uimitor, tradițiile și convențiile lor, pe-o lungă durată de timp a existenței lor și acest rafinament, a devenit o mare atracție în industria turistică. Adăposturile lor, stilul de viață, limba, muzica, hrana locală, artizanatul, stilul de dans, portul local și costumele rituale ale ceremoniilor și nunților lor, sunt cele mai importante atracții ale triburilor nomade.

Artistul fotograf expozant s-a născut în anul 1976 și este licențiat în fotografie. Cu lucrările sale a participat la peste 100 expoziții de grup vernisate în diferite orașe ale Iranului. De asemenea din lucrările sale au fost organizate 10 expoziții personale de artă fotografică.

În România expune pentru prima dată datorită curatorului expoziției lect. univ. dr. Teodor Pantea (EFIAPs), care a pus la dispoziția organizatorilor, expoziția artistului fotograf iranian.

Vernisajul expoziției are loc vineri, 13 octombrie 2017 la ora 18. Publicul prezent la eveniment este salutat de artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Clubului Fotografic ”Nufărul” și al Asociației ”Euro Foto Art”. Lucrările sunt prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale sunt oferite de artistul la violă Thurzó Sándor József.

Expoziția rămâne la dispoziția publicului, până la data de 31 octombrie 2017, zilnic între orele 8 – 20.

 

Clubul Fotografic   „Nufărul” Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *