Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziție în premieră la Muzeul Orașului Oradea


Ieri, la Muzeul Orașului Oradea, a avut loc vernisajul expoziției „Zestrea minerală a Maramureșului”, eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul județean de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare.

În deschidere au luat cuvântul directorul muzeului din Baia Mare, Ioan Denuț, directorul MOO, Angela Lupșea și directorul adjunct, Ioan Ciorba. Acesta din urmă a menționat faptul că fiind la începutul lunii martie  – lună dedicată femeii, prin această expoziție se oferă un „buchet de flori de mină” doamnelor și domnișoarelor care vor veni să vadă exponatele. 

Ioan Denuț a vorbit despre patrimoniul care este format din 17.000 de piese, din care 61 au fost aduse la Oradea pentru a fi admirate, piesele având vârsta de aproximativ 8-9 milioane de ani. Directorul muzeului din Baia Mare a încheiat cu o strofă dintr-o poezie a lui Adrian Păunescu în care vorbește despre mineri, cei fără de care nu ar fi existat, până la urmă, muzeul de Mineralogie.

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 9.00-17.00, la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, din Piața Emanuil Gojdu, nr. 39 – 41 (Cetatea Oradea), parterul Turnului A-B, sălile 18-19. Ea va rămâne deschisă până pe 20 august 2019.

Rebeca Opriș, studentă Jurnalism, An I

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *