Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziție inedită: „Pânza de păianjen”


Muzeul Orașului Oradea – Complexul Cultural vă invită vineri, 17 mai, de la ora 17, la vernisajul expoziţiei „Pânza de păianjen”, expoziție realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului Mediaș.

Expoziţia îşi propune prezentarea celor mai reprezentative piese ale colecţiei de tablouri realizate din pânză de păianjen ale artistului Emil Mureșan. Tablourile expuse fac parte din patrimoniul Muzeului Municipiului Mediaș, completate cu câteva piese din colecția personală a familiei.

Emil Mureșan este primul care descoperă că pânza de păianjen poate fi transformată în artă. A lucrat mai bine de cinci ani la tablouri folosind pânza de păianjen, fără a arăta nimănui. Prima expoziție cu astfel de lucrări are loc în anul 2001, cu ocazia unui festival din Mediaș. Tablourile devin repede populare și artistul este invitat să expună la București. Originalitatea sa este recunoscută și de Cartea Recordurilor: cu ocazia împlinirii a 80 de ani, Primăria Mediaș îi conferă artistului titlul de „Cetățean de onoare”. În domeniul sculpturii a primit nenumărate distincții și medalii, semnificativă fiind medalia “Meritul Cultural” Clasa I pentru lucrarea “Hora”, primită în 1972 de la Consiliul de Stat.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 18 mai – 30 august 2019, la sediul Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural, corp A, etajul 2, sala 15, de marți până duminică, inclusiv, între orele 10-18.

Cristina Pușcaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *