Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Expoziție personală de artă plastică a studentei Alice Condurache din Botoșani


O tânără talentată în vârstă de 19 ani, studentă a Universității din Oradea, vernisează o expoziție personală de artă plastică, în data de 3 mai, la ora 17, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”.

Alice Condurache este absolventă a Liceului de Arte din Botoșani și studiază în prezent la Facultatea de Arte Vizuale, secția de Arte Decorative a Universitații  Oradea. Înclinația pentru artă a avut-o încă din copilărie, din clasa a V-a, când  a fost descurajată. Trei ani mai târziu nimic nu a mai împiedicat-o spre a studia artele lumii.

Alice îi este profund recunoscătoare celui care a îndrumat-o pe tot parcursul anilor de studiu din județul natal, profesorul Gheorghe Stanciu, recunoscut pentru picturile sale și pasiunea pentru istorie. „Lui îi datorez tot ceea ce sunt astăzi pentru că m-a învățat cu răbdare și a crezut în mine” , spune tânăra.

Fiind multitalentată, studenta excelează când vine vorba de arte murale, arte decorative, pictură, sculptură, modelaj, dar nu se dă în lături nici în ceea ce privește aranjamentele florale sau decorațiunile pentru nunți. Tânăra se inspiră din natura citadină, fiind fascinată de clădirile vechi. De altfel, una dintre lucrările ei de suflet este o pictură care înfățișează o parte din frumusețea orașului Arad, redată cu nostalgie de ruinele unor clădiri care odată erau reprezentative locului.

Alice are și un artist plastic preferat, William Morris, pe care îl omagiază în operele ei.

Cu o activitate bogată, Alice Condurache a participat la o mulțime de concursuri și expoziții, unde a fost premiată și apreciată. Astfel, la Concursul Național „Omagiu- Ștefan Luchian” a obținut trei premii I și un premiu II în intervalul 2014 – 2017, a fost răsplătită cu locul secund și la Olimpiada Naționala de Arte Vizuale,

Arhitectură și Istoria Artei în 2015, iar în luna martie a anului în curs, Biblioteca Județeană din Oradea găzduit expoziția „Ajută Mama și Copilul. Ei depind de tine” de unde nu a lipsit nici numele artistei amintite.

Ca o încununare pentru munca și pasiunea ei, Alice Condurache va avea o expoziție cu peste 30 de lucrări efectuate în diferite tehnici: basorelief, pictură pe sticlă, imitație de vitraliu, arta gofratului, desen în cărbune etc.

Acțiunea beneficiază de sprijinul din partea doamnei ing. Miorița Săteanu, Președintele Onorific al Uniunii Femeilor din Oradea, Cetăţean de onoare al Municipiului Oradea.

Dinicu Braghină și Miorița Săteanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *