Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Asia, prin ochii artiștilor orădeni, preambul la Festivalul Foto Chinezesc


Asociația Internațională ”Euro Foto Art” organizează în parteneriat cu Administrația Cetății și Orașului Oradea, în preambulul ediției a V-a a Festivalului Fotografiei Chinezești o interesantă și valoroasă expoziție de artă fotografică relizată de doi orădeni. De această pe simezele sălilor de expoziții ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” vor fi instalate fotografiile alb-negru  și color realizate de artiștii fotografi dr. Hoppál Mihály și Imre Zoltán din Oradea.

Fotografiile expuse prezintă într-un mod deosebit imagini fotografiate în Siberia,  Kathmandu Nepal și  regiunile din Himalaya, viața în mănăstiri. Imaginile prezintă ceremonii șhamanice din Siberia și calugări din Mănăstiri din regiunea Mustang –  Himalaya. Peisaje din Anapurna etc.

Artistul fotograf dr. Hoppál Mihály  s-a născut în data de 31 octombrie 1942 în Kosice (SL), în prezent este cercetător al Institului de Cercetări Umaniste și de Etnogafie al Academiei de Științe Maghiare, care studiază șhamanizmul tradțional și formele ei moderne, mitologia și medicina populară. În perioada anilori 1998 – 2010 a fost fondatorul Institutului European de Folclor și director al instituției. În prezent este președinte al Societății Religioase Maghiare a Societăților, distins cu titlul profesor ”Emeritus” și ”Pitrè”.

Artistul plastic și fotograf Imre Zoltán s-a născut în data de 8 august 1976, este antropolog cultural, muzeograf și director a Muzeului Memorial ”Ady Endre” din Oradea. Domeniile sale de cercetare este literatura maghiară din secolul XX, tradiția orală din Asia Centrală și Tibetul de Vest și religia bon. În prezent lucrează la doctoratul său, munca lui de teren fiind Himalaya. Cu lucrările sale de artă plastică și artă fotografică a participat la diferite manifestări internaționale și naționale Din anul 2017 este  membru activ al Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”.

Vernisajul expoziției de vineri, 22 septembrie 2017, de la ora 17, are loc la secția de Istorie a Muzeului Cetății și orașului Oradea, în prezența artistului  Imre Zoltán, care-și prezintă lucrările. Expoziția este vernisată oficial de artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”.

Expoziția rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de de  10 octombrie 2017. În ultima zi la ora 16 la festivitatea de închidere a expoziției sunt prezenți ambii artiști.

 

Asociația ”Euro Foto Art”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *