Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Fundaţia Comunitară Oradea a lansat apelul de proiecte pentru Fondul ”Educație pentru azi”


Miercuri, 4 noiembrie, Fundaţia Comunitară Oradea a lansat apelul de proiecte pentru programul Fondul ”Educație pentru azi”, susținut de PEPCO ROMÂNIA. Prin acest program ne dorim să creăm șanse la o viață normală pentru copiii din mediul rural, proveniți din familii defavorizate. Programul va finanța organizații non guvernamentale sau persoane private care vor să desfășoare programe educaționale non-formale. Proiectele trebuie să pună accent pe dezvoltarea abilităților de viață și capacitatea de integrare socială ale acestor copii. Metoda de desfășurare trebuie să presupună implicare activă și să fie susținută prin materiale suport sau orice altă metodă educațională relevantă. Sunt binevenite proiecte care contribuie la deprinderea abilităților de viață, proiecte care contribuie la dezvoltarea emoțională, socială, cognitivă și comportamentală, ateliere practice pe teme specifice grupului țintă (ex. Igienă corporală, riscurile expunerii la mediul online, orientare în carieră, educație financiară, autocontrol etc.) și alte proiecte dedicate copiilor defavorizați din mediul rural din Bihor.

Fundația Comunitară Oradea urmărește să susțină minim 6 proiecte în valoare de 1.500 euro fiecare.

Aplicanții eligibili pentru concursul de proiecte sunt organizații nonguvernamentale, persoane private și grupuri de inițiativă. Toţi cei interesaţi de program îşi pot înscrie proiectele până la data de 22 noiembrie 2020, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe pagina web a fundației https://fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/fondul-educatie-pentru-azi.html

Tot în scopul sprijinirii educației non-formale a copiilor din județul Bihor, PEPCO ROMÂNIA a alocat suma de 9.000 euro pentru a susține timp de 7 luni 8 ateliere din Comuniteca. Atelierele sunt gratuite și se adresează copiilor cu vârste între 6-14 ani.

Pentru mai multe detalii, accesați: https://fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/fondul-educatie-pentru-azi.html   sau https://www.facebook.com/fcoradea

 

Contact:  Roxana Trifa    

Grant Manager  Fundația Comunitară Oradea

Tel: 0771 358 776

E-mail: roxana.trifa@fundatiacomunitaraoradea.ro

Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.

Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

PEPCO este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-și îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează 2000 de magazine în Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Lituania, Letonia, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Serbia si Ungaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est.

În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului liber. Există în derulare zeci de programe CSR la locul de muncă în fiecare țară în care PEPCO este prezent. În toate aceste țări cooperăm cu organizații neguvernamentale care ajută copiii din familiile sau comunitățile defavorizate. Aceste organizații se concentrează pe dezvoltarea personală și emoțională a copiilor, pe consolidarea abilităților și competențelor acestora și pe sprijinirea accesului la educație. De asemenea, întreprind activități care vizează creșterea interesului lor pentru artă, cultură și sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *