Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

În Ziua Informării Preventive ”Ghinionul poate fi prevenit. Fiţi prevăzători!”


Cu ocazia „ Zilei Informării Preventive”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor desfăşoară o serie de activităţi menite să familiarizeze populaţia cu măsurile de preîntâmpinare a anumitor tipuri de situaţii de urgenţă, precum şi cu regulile de comportare în cazul declanşării riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul judeţului.

Începând din anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în  fiecare zi de marţi 13,  să fie organizată „Ziua Informării Preventive”. Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul!”, activităţile derulate în acest context urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă şi familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viaţa şi bunurile.

Pentru a marca acest eveniment, în data de 13 iunie a.c., personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor va desfăşura  activităţi instructiv-educative pe această linie, la nivelul localităţilor, instituţiilor şi operatorilor economici din judeţ.

Activităţile sunt organizate şi derulate sub formă de prezentări, sesiuni  interactive, exerciţii în caz de incendiu şi exerciţii de alarmare publică, tematica acestora vizând pregătirea cetăţenilor cu privire la modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea unor situaţii de urgenţă generate de riscurile existente la nivelul judeţului.

De asemenea, marţi, 13 iunie, personalul inspectoratului va desfăşura activităţi de informare preventivă şi pregătire a preşcolarilor şi elevilor la unităţi de învăţământ din judeţ, acțiuni în cadrul cărora vor fi prezentate şi materialele aferente Campaniilor Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Risc. Siguranţa nu este un joc de noroc!” şi „Nu tremur la cutremur”, precum și informații cu privire la Campania de voluntariat “Salvator din pasiune”.

Căpitanul Camelia Roşca, Ofiţer de Relaţii Publice

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *