Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Grupuri de arabi ascunși în automarfare, depistați la frontiera cu Ungaria


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au depistat trei tineri sirieni, care încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi pe şasiul semiremorcii unui automarfar, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În noaptea de 10 iunie 2017, în jurul orei 3.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, județul Bihor, s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul turc Irfan K, în vârstă de 52 de ani, conducând un automarfar marca Renault, cu semiremorcă, în care călătorea, în calitate de al doilea şofer, cetăţeanul turc Gurkan K, în vârstă de 32 de ani.

Cei doi cetățeni turci transportau, cu ansamblul auto înmatriculat în Turcia, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pentru societăți comerciale din Ungaria şi Polonia.

Cu ocazia controlului specific, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse pe şasiul semiremorcii, trei bărbați.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani. Aceștia au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen. Totodată, cei doi conducători auto au declarat că nu au avut cunoştinţă despre existenţa celor trei persoane ascunse sub remorca ansamblului auto.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei trei migranți, iar şoferii turci sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Trei kosovari opriți la frontieră din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, trei cetăţeni din Kosovo care au încercat să iasă ilegal din Romania, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În dimineața aceleași zile de 10 iunie 2017 , în jurul orei 6.30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Borş, județul Bihor, au depistat, la aproximativ 300 de metri de frontieră, trei bărbaţi care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria,

Persoanele, care nu își justificau prezența în zona de frontieră, au fost conduse la sediul Sectorului PF Borş, pentru cercetări.

Polițiștii de frontieră au stabilit la cercetări că sunt cetăţeni din Kosovo, cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani. Bărbaţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria deoarece doreau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Un urmărit general,  depistat la frontieră

 Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat și predat autorităților competente un bărbat din județul Arad pe numele căreia era emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe.

În data de 10.06.2017, în jurul orei 04.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei cetăţeanul român Costel C, în vârstă de 46 de ani, din judeţul Arad.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autoritățile române, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe şi are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 1 an.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Laura Bondar, ITPF Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *