Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Handbalistele de la CSU, mari probleme financiare, în campionat


Deși Clubul Sportiv Municipal și-a retras sprijinul, pe care i l-a oferit timp de două sezoane, echipa orădeană de handbal feminin CSU continuă să existe, chiar s-a înscris în campionat, iar la sfârșitul acestei săptămâni va evolua în runda inaugurală a Diviziei A, în deplasare la Brașov.

Formația orădeană se confruntă însă cu mari probleme financiare, antrenoarea Doina Ardelean fiind ce care se zbate ca echipa să aibă continuitate.

„S-a distrus tot ceea ce am clădit cu multă muncă şi efort timp de doi ani. Am rămas doar cu două jucătoare orădene, junioarele Ana Hercuţ şi Crina Pintea. Mai avem promisiuni de la câteva jucătoare că vor rămâne să ne ajute pentru o perioadă de timp, dar rămâne de văzut dacă acestea vor accepta să joace doar pentru indemnizaţia de efort pe care le-o putem oferi. Este mare păcat, pentru că echipa se afla pe un drum ascendent”, a declarat profesoara Doina Ardelean.

În aceste condiții, cum marea majoritate a componentelor lotului din sezonul trecut au plecat la alte formaţii, antrenoarea echipei CSU Oradea a trebuit s-o ia din nou de la zero, din situaţia în care s-a aflat în momentul înfiinţării. „Am fost nevoită să reiau totul de la zero, ca la început. Am completat lotul cu foste jucătoare de la vechiul nostru club, Romprest, pecum şi de la Tonic, dar este limpede că din punct de vedere valoric, vom fi mult sub nivelul din sezonul precedent. Şi asta în condiţiile în care majoritatea echipelor din seria noastră s-au întărit şi beneficiază de bugete substanţiale. Ne-am înscris în campionat, dar nu ştiu cât timp vom rezista. Nu putem avea alt obiectiv decât supravieţuirea”, a precizat Doina Ardelean.

 

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *