Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Handbaliștii de la CSM Oradea, virtual promovați în Liga Națională


Handbaliștii de la CSM Oradea au mai bifat duminică o victorie, a 18-a din 18 posibile, în actuala ediție a campionatului Diviziei A și rămâne liderul autoritar al Seriei B, cu punctaj maxim, după 20 de etape.

La Arena „Antonio Alexe”, orădenii au primit de această dată replica reșițenilor de la CSM Școlar, pe care i-au învins fără să se întrebuințeze prea tare, cu scorul de 32-28, după ce și la pauză conduceau cu 16-14.

După ce oaspeții au deschis scorul, bihorenii au egalat și au trecut în avantaj, nemaicedând inițiativa și conducerea pe tabelă până la final. De la jumătatea primei reprize, elevii antrenorului Sebastian Tudor au început să se desprindă, astfel au condus cu 8-5 (în minutul 16),10-6 (în minutul 19), 13-9 (în minutul 23), pentru ca scorul pauzei să fie 16-14.

Și în repriza secundă, tot oaspeții au marcat primii, dar orădenii au revenit și s-au desprins ușor, scor 21-16 (în minutul 37) și au continuat să domine, conducând cu 25-19 (în minutul 46), și cu 28-22 (în minutul 51), pentru ca scorul final să fie însă 32-28, pe fondul utilizării întregului lot de jucători de către tehnicianul bihorean.

Prin această victorie, CSM Oradea totalizează 54 de puncte, din tot atâtea posibile, având acum 18 jocuri, 18 victorii, niciun rezultat de egalitate și nicio înfrângere. Bihorenii au 623 de goluri marcate și 499 primite, cu un golaveraj foarte bun, de +124.

Orădenii sunt deja de câteva etape scăpați în câștigătorii seriei și virtual promovați în Liga Națională. Rămâne însă de văzut dacă conducerea clubului CSM va găsi resursele necesare să înscrie de la toamnă echipa în primul eșalon handbalistic al țării sau va continua dezamăgirea cu înscrierea echipei tot în eșalonul secund. Asta deși e a cincea oară când bihorenii obțin promovarea sau accesul la baraj și nu sunt susținuți în Liga Națională. Deocamdată însă nu s-a anunțat o hotărâre definitivă cu privire la soarta echipei de handbal masculin de la vară, însă după cum parvin semnalele din partea conducerii clubului CSM, este foarte posibil ca dezamăgirea să continue.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *