Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Iminenta legalizare a căsătoriilor homosexuale în România


Devine tot mai evident că politicienii României pregătesc legalizarea „căsătoriilor” homosexuale în România până la sfârșitul anului. Cum? Referendumul impotriva legalizării lor a eșuat iar parlamentarii și guvernul deja au lansat Planul B și anume instituirea parteneriatelor civile care vor fi echivalate, în timp, cu căsătoria naturală, minus adopțiile copiilor de cuplurile homosexuale. Pentru o vreme. Nu în mulți ani de acum înainte, după ce ne vom obișnui cu parteneriatele civile, ne vom obisnui și cu șocul ultim: adopțiile copiilor de cupluri de același sex.

Începem cu un mesaj primit recent de la un contact AFR care a participat la o conferință în afara României. Insistăm să-l citiți cu atenție: „… Sunt la o conferință … și tocmai am vorbit cu un avocat care lucrează la Bruxelles și mi-a zis două lucruri: Primul că mai mulți europarlamentari pro-familie din Parlamentul European au vrut să semneze o scrisoare de sprijin pentru România, dar mulți au renunțat la presiunea unor europarlamentari români, printre care Monica Macovei și unii chiar de la PSD, care au insistat să nu semneze, că încalcă drepturile, că trebuie boicot etc. Al doilea lucru pentru că cei de la reprezentanța Greciei din Parlamentul UE au zis că dacă reușește referendumul în România se apucă și ei să facă ceva și că succesul României, dacă va fi, va reprezenta o încurajare pentru toate țările ortodoxe să protejeze definiția căsătoriei sau să revină la definiția naturală a căsătoriei. Din păcate nu pot cita sursa, dar am zis să spun și eu celor care scriu ca să se știe”.
 
APEL: Guvernul si partidele țintesc legiferarea „căsătoriei” între persoane de același sex în România, până la finalul acestui an !
Am citit bine?! Sigur nu e o greseala?!  Din pacate nu, nu este. A doua zi dupa Referendum, Guvernul a scos de la sertar, gata făcut, proiectul legii „parteneriatului civil”. În mare viteză, partidele din coaliția de guvernare și nu doar, s-au declarat de acord, de principiu, cu reglementarea acestuia. Desi proiectul nu a fost încă făcut public, știm din declarațiile în presă ale celor implicați în promovarea lui precum și din experiența altor țări că practic acesta este echivalentul „căsătoriei” între persoane de același sex.
Doar numele diferă! Ca să fie clar și fără a intra, deocamdată, în detalii juridice: astfel cum este formulat, parteneriatul civil asimilează statutul partenerilor cu cel al soților. Acele diferențe care mai există încă, precum aspectul adopției sau accesului la reproducerea asistată cu terț donator, vor fi eliminate prin intermediul curților de judecată în câțiva ani. Avem deja atâtea exemple din alte state.
Votarea acestui proiect de lege, în această formă, va lăsa fără obiect interdicția „căsătoriei” între persoane de același sex, din Codul Civil.
La o emisiune TV recentă, președintele Accept ne-a spus să stăm liniștiți: nu vor încerca să schimbe Codul Civil. De data asta chiar îl credem! Pentru că nu va mai fi nevoie!
Vom rămâne cu actualele prevederi ale Constituției și Codului Civil, care prevăd că familia se întemeiază fie pe căsătorie, fie pe descendență și vom fluiera a pagubă.
 
Poate că în cazul validării Referendumului asta nu s-ar mai fi întâmplat!  Ba da. Este clar că acest plan urma să fie implementat indiferent de rezultat, dar eșecul validării i-a motivat suplimentar pe autorii proiectului de lege și pe susținătorii politici ai acestuia.
Oricum, opinia noastră este că partidele politice în ansamblul lor nu au fost nicicum interesate în protejarea căsătoriei și a familiei și nu au dorit nicio clipă validarea referendumului. În schimbul a cine știe ce negociere la recentele vizite la Bruxelles, liderii guvernării au sabotat, prin neimplicarea în organizare și în campania de informare, votul popular. Asta le-a fost intenția de la bun început. Cine mai crede în promisiunile lor, ca noi să pățească!
 
Ce pot eu face?
Promotorii proiectului fac presiuni pentru ca acesta să fie promovat în regim de urgență, pentru a nu ne lăsa timp de a protesta și contesta. Nu știm dacă vom reusi să-i împiedicăm, dar avem datoria de creștini să mărturisim dezacordul nostru. Dacă vom tăcea acum, vom fi blestemați și repudiați de urmașii noștri. Pregătiți-vă să contactați personal deputatul și senatorul din circumscripția voastră electorală și să-l alertați să voteze contra proiectului de lege.
Vom reveni în câteva zile ori săptămâni pentru a furniza argumentele necesare. Între timp vă oferim din nou materialul asupra acestui subiect pe care l-am publicat mai în vară, Parteneriatele civile – o capcană pentru România:  http://www.culturavietii.ro/2018/04/12/o-capcană-pentru-romania-parteneriatele-civile/.
ARTICOLUL 16 DIN DECLARAȚIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI
Articolul 16 din Declarația Universală a Drepturilor Omului afirmă: „Cu începere de la împlinirea vârstei legale, bărbatul și femeia, fără nici o restricție în ce privește rasa, naționalitatea sau religia, au dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie… Familia constituie elementul natural și fundamental al societății și are dreptul la ocrotire din partea societății și a statului”. Familia romănească își cere drepturile. Aceste drepturi le pledăm, le-am pledat din 2006 încoace și vom continua să le pledăm. Sunt cele mai prețioase dintre drepturi dar și cele mai abuzate azi. Prețuiți-le!
sursa: Alianța familiilor

One Response “Iminenta legalizare a căsătoriilor homosexuale în România”

  1. Lionel Agrigoroaiei
    octombrie 12, 2018 at 10:56 am

    hahaha super poza, sunteti tari hahahaha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *