Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Intervenții multe ale pompierilor în zilele sfârșitului de săptămână


Sâmbătă 24 aprilie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor, la numărul unic 112, a fost solicitat să intervină în zona străzii Codrilor din municipiul Oradea, pentru salvarea a doi câini din albia Crișului Repede.

La locul indicat de apelant au fost mobilizați pompierii militari din cadrul  Detașamentului 1 Oradea, care, utilizând echipamentele şi accesoriile specifice unor astfel de misiuni, au reușit în câteva minute, să aducă patrupezii, teferi la mal.

*

Forţele de intervenţie ale Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea au fost mobilizate tot sâmbătă 24 martie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă situată în localitatea Nojorid.

Incendiul, care se manifesta la terasa casei, a fost localizat şi lichidat cu operativitate de echipajele de pompieri militari, care au împiedicat extinderea flăcărilor la încăperile locuinţei, pagubele fiind considerabil limitate.

Flăcările au afectat aproximativ 3 metri pătrați din acoperișul locuinței, circa 5 metri liniari cabluri electrice, o bicicletă și aproximativ 4 metri pătrați polistiren.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un cablu electric defect.

*

 

Duminică, 25 martie, în jurul orei 18,10, echipajele Stației de Pompieri Valea lui Mihai au intervenit pe strada Ferenc Deák, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism.

Pompierii militari au stins incendiul în mai puțin de 10 minute, împiedicând propagarea acestuia şi limitând astfel efectele negative ale evenimentului. Flăcările, provocate, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric, au afectat conductorii electrici din compartimentul motor şi un cauciuc.

*

În cursul nopții de duminică spre luni, 26 martie, între orele 3,30 – 4,50, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință situată în localitatea Gepiu.

La sosirea forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent la acoperișul casei, existând riscul extinderii acestora la întreaga locuință.

În urma producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un coș de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile, a ars acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați.

Maiorul Camelia Roșca, ISU Crișana Oradea

 

 

 

OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Maior

CAMELIA ROŞCA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *