Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”In memoriam Iosif Erdei”, turneu de fotbal al veteranilor, la Șuncuiuș


Fostul fotbalist, Iosif Erdei, decedat la 6 decembrie 2014, la numai 40 de ani,  va fi comemorat de familie, prieteni, apropiați, de foștii colegi și de întreaga suflare fotbalistică din Bihor printr-o manifestare care se va desfășura sâmbătă, 12 august, pe Stadionul din Șuncuiuș. Va fi dezvelită o placă comemorativă la Stadionul din Șuncuiuș, care se numește Stadionul ”Iosif Erdei”.

Se va desfășura și un turneu de old boys cu participarea echipelor  la care regretatul mijlocaș a evoluat, în județul Bihor: FC Bihor, Crișul Aleșd și Minerul Șuncuiuș.

Iosif Erdei a debutat în fotbal la Șuncuiuș trecând apoi la Crișul Aleșd. S-a făcut remarcat sub tricoul lui FC Bihor evoluând un tur de campionat și la UTA. Din 1995 a evoluat,timp de două sezoane, la FC Brașov (sub comanda lui Viorel Hizo) dar s-a îmbolnăvit și a fost nevoit să întrerupă activitatea fotbalistică.

A revenit în fotbalul mare direct la echipa care avea să devină, în acel sezon, campioana României, Rapid București, sub comanda celebrului Mircea Lucescu, care-l considera pe Erdei cel mai bun mijlocaș la închiedre cu care a lucrat vreodată! Din păcate, din motive medicale, nu a rezistat la Rapid decât un tur de campionat.

A încheiat cariera prin evoluțiile de la Olimpia Satu Mare, FC Bihor și Crișul Aleșd.

La data de 14 august 2014 a jucat ultimul său meci, memorabilul joc de caritate în care FC Bihor a întâlnit naționala României în varianta ”Generația de Aur”.

Câteva luni mai târziu avea să plece dintre noi în urma unui infarct deși efectuase un control cardiologic doar cu câteva ore în urmă. Iosif Erdei ar fi împlinit, pe 15 august, 43 de ani.

Victor Mihalcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *