Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Încep lucrările de reabilitare a străzii Leonardo da Vinci


Viceprimarul Florin Birta a avut o întâlnire cu cetățenii de pe strada Leonardo da Vinci, referitor la lucrările de reabilitare integrală a străzii, care vor începe în perioada următoare și se vor derula pe parcursul a patru etape:

  • Etapa I – tronsonul cuprins între girația cu strada Nojoridului – Atelierelor și strada Alexandru cel Bun, în lungime de cca. 182 m, având ca durată de execuție aproximativ o lună începând din data de 11 iunie 2018.
  • Etapa II – tronsonul cuprins între strada Alexandru cel Bun și strada Jules Verne, în lungime de cca. 280 de m, având ca durată de execuție aproximativ o lună și jumătate după finalizarea primei etape
  • Etapa III – tronsonul cuprins între strada Jules Verne și strada Liszt Ferenc
  • Etapa IV – tronsonul cuprins între strada Liszt Ferenc și strada Ciheiului

Lungimea ultimelor două tronsoane este de cca. 290 de m, iar termenul de execuție este de aproximativ două luni după finalizarea celei de-a doua etape.

Lucrările vor fi realizate de S.C Drumuri Bihor S.A prin Programul de întreținere, reparații străzi și trafic rutier și vor fi în principal următoarele:

  • Repoziționarea trotuarelor în spatele parcărilor pentru asigurarea siguranței pietonilor acolo unde spațiul permite, repararea trotuarelor existente și a acceselor;
  • Amenajarea de spații de parcare de-a lungul carosabilului, dimensiunea standard pentru un loc de parcare fiind de 2,5×5 cu o suprafață de 12,50 mp.
  • Reabilitarea carosabilului, prin refacerea zonelor deteriorate și în final așternerea unui strat de asfalt.
  • Asigurarea colectării și scurgerii apelor meteorice pe toată lungimea străzii.
  • Realizarea acceselor și aleilor carosabile.

,,Lungimea totală a străzii Leonardo da Vinci pe care se vor realiza lucrările de reabilitare este de aproximativ 780 de m. Termenul final pentru reabilitare este 1 noiembrie 2018, în funcție de conditiile meteo. Menționăm că lucrările vor fi realizate etapizat, astfel încât să fie asigurată în permanență circulația auto pe o bandă, fără închiderea traficului rutier pe parcursul derulării lucrărilor”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *