Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

În toamnă, începe mutarea obiectelor de patrimoniu ale Muzeului Țării Crișurilor


După deceniul de stagnare în procedura de mutare al Muzeului Țării Crișurilor, în următoarele săptămâni va fi semnat contractul pentru transferul bunurilor care alcătuiesc patrimoniul muzeal. În aceste zile apare pe SEAP caietul de sarcini, valoarea estimată a serviciilor aferente fiind de 3.031.950 lei. În regim de transport rutier special “de la perete la perete”, în conformitate cu normele de transport a obiectelor de patrimoniu, vor fi transferate exponatele aparținând secțiilor de etnografie, artă, istorie, științele naturii, arheologie. Serviciile licitate mai includ realizarea unor sisteme specializate de ambalare/dezambalare, manipulare, împachetare/despachetare precum și paza specializată a exponatelor pe toată durata transportului.

Săptămâna viitoare Pásztor Sándor, Președintele Consiliului Județean se întâlnește cu excelența sa Böcskei László, Episcopul romano-catolic de Oradea, în vederea stabilirii ultimelor detalii privind mutarea patrimoniului muzeului și eliberarea spațiului.

Mutarea efectivă se preconizează pentru ultimul trimestru al anului, până când se va finaliza și proiectul privind dotarea noului sediu al Muzeului Țării Crișurilor cu mobilier de specialitate. Din luna octombrie încep și lucrările de reabilitare al Palatului Baroc, Episcopia romano-catolică fiind câștigătorul unui proiect în acest sens.

Sediul nou al Muzeului Țării Crișurilor este deschis parțial publicului, oferind vizitatorilor expoziții tematice și temporale.

 

Adrian Simon, Purtător de cuvânt al Consiliului Județean Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *