Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Într-o singură zi în Bihor, 13 incendii de vegetație uscată stinse de pompieri


Anual, în această perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al Judeţului Bihor se confruntă cu un număr mare de incendii provocate, în cea mai mare proporţie, de arderea vegetaţiei uscate în scopul igienizării terenurilor şi pregătirii acestora pentru lucrările agricole de primăvară.

Pe raza judeţului Bihor, într-o singură zi s-au produs 13 incendii generate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, nouă dintre acestea fiind stinse de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Măgești, Roșia, Popești, Derna, Sâmbăta, Lazuri de Beiuș, Drăgănești, Abram și Oșorhei.

Pompierii militari din cadrul Gărzii Sălard, Stației Aleșd și Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au localizat și lichidat incendiile produse la o pășune și două terenuri virane situate în Sălard, Tinăud și pe strada Paleului din Oradea.

În aceeași zi, echipajele de pompieri ale Secției Beiuș, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tărcaia, au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incediu produs la terenuri agricole situate între Beiuș și Tărcaia.

Misiunea, la care au fost mobilizați și pompierii militari aflați în tura liberă, s-a desfăşurat pe parcursul a mai mult de 4 ore, acțiunea fiind îngreunată de caracteristicile terenului (deal), de vizibilitatea redusă din cauza fumului dens şi de suprafaţa mare de manifestare a a flăcărilor.

Forţele de intervenţie au acționat simultan pentru stingerea focarelor de incendiu și protecția unor construcții aflate pe terenurile afectate de flăcări, reuşind să salveze 13 cabane și case de vacanță.

Evenimentul s-a soldat cu arderea vegetației uscate pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare.

Cpt. Camelia Roșca, ISU Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *