Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Învaţă să acorzi primul ajutor de la cei mai buni!


Poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, elevi ai Şcolii de Subofiţeri „Avram Iancu”, dar şi studenţi de la Facultatea de Medicină Oradea şi-au anunţat participarea la cel mai mare curs de prim-ajutor din Bihor, pregătit de Serviciul de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Bihor pentru data de 19 noiembrie, în incinta Era Shopping Center.
Anunţul a fost făcut, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de managerul general al SAJ Bihor, Gheorghe Pintea, care va detaşa la eveniment 50 de echipaje cu medici, asistenţi, ambulanţieri şi voluntari.
Peste 1.000 de persoane sunt aşteptate la cel mai mare curs de prim-ajutor din nord-vestul ţării, organizat de medicii Serviciului de Ambulanţă Bihor
„Cursul este gratuit, va începe de la ora 12 şi va tine până la ora 14. Aşteptăm cât mai mulţi bihoreni. Sunt peste 1.000 de persoane care şi-au anunţat deja prezenţa. Fiecare participant va învăţa, pe un manechin, procedura standard de 30 de compresii cardiace şi două insuflări pulmonare. În cazul unui atac de cord, aceste compresii, efectuate corect, cresc şansele de supravieţuire de 2-3 ori”, a arătat Pintea Viteazu.
Pe de altă parte, ca urmare a unui protocol încheiat cu conducerea Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea, studenţii din anul lV vor parcurge şi un curs aprofundat de prim-ajutor, susţinut de patru medici formatori ai SAJ Bihor. „Este vorba de 143 de studenţi, care vor începe cursul săptămâna viitoare şi îl vor încheia pe 20 decembrie”, a explicat Gheorghe Pintea.

sursa: eBihoreanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *