Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Invenţiile lui Leonardo da Vinci, de ieri şi la Muzeul Orașului Oradea


Marţi, 15 octombrie, Muzeul Oraşului Oradea a vernisat prima expoziţie din cadrul conceptului MoO Kids-Muzeul Copiilor, ,,Schiţe şi mecanisme, în realitate şi jocuri virtuale Leonardo da Vinci”, o expoziţie formată din 36 de exponate şi realizată în colaborare cu Attila Kun, administratorul ei şi Lajos Antal, realizatorul obiectelor create după schiţele inventatorului Leonardo da Vinci.

,,Anul 2019 este anul în care se împlinesc 500 de ani de la moartea marelui creator, Leonardo da Vinci, şi se ştie că acesta avea o viziune neînţeleasă la acel moment, însă azi este mult apreciată de noi”, a precizat managerul Muzeului Oraşului Oradea, Angela Lupşea.

Exponatele pot fi privite îndeaproape, atinse şi testate de vizitatori. Atât cei mici, cât și cei mari vor putea experimenta şi senzaţiile zborului, alunecarea, căderea, efectele gravitaţiei asupra corpului uman prin intermediul ochelarilor VR.

 

,,Tot ceea ce m-a atras în această expoziţie este faptul că exponatele sunt la o anumită mărime în care copilul le poate testa. Am testat această expoziţie şi, spre surprinderea noastră, copiii au pus mâna pe absolut tot. Însă s-au jucat foarte mult în zona unde nu este o restricţie în ceea ce priveşte atingerea obiectelor”, a mai adăugat Angela Lupşea.

Intrarea în expoziţie se face la ore fixe, ultimul grup intră la ora 17, în luna octombrie, şi ora 16, începând cu luna noiembrie. Costul unui bilet este de 10 lei/persoană (adult, copil). Pentru informaţii despre bilete şi rezervări, puteţi apela numarul de telefon: 0359-191-096 sau adresa de email: contact@muzeulmo.ro.

 

 

 

 

 

 

Studentă Laura Stratevici, Jurnalism, Anul II

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *