Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Jandarmii bihoreni au primit vizita unei delegaţii din Ucraina


La sfârșitul lunii iunie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor, a primit vizita unei numeroase delegaţii din Ucraina, compusă din 50 de persoane de toate vârstele.

Delegaţia se află în Oradea în cadrul unui proiect cultural-educativ transfrontalier intitulat : „Învăţământ şi generozitate – cunoaşterea, valorificarea şi păstrarea tradiţiilor culturale ale României şi Ucrainei, prin organizarea de tabere de elevi şi cadre didactice“.

Vizita delegaţiei din Ucraina se desfășoară în Oradea în perioada 23-30 iunie 2017.

Vizitatorii au fost însoţiţi, de domnul Tiberiu Moraru, Preşedintele Asociaţiei Morăriţa din Oradea, care este copartener în cadrul acordului de parteneriat încheiat cu Clubul Sportiv Ulpianum Oradea.

Grupul de vizitatori a fost primit şi condus în clubul unităţii, unde după o informare generală cu privire la organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, au fost vizionate două filme de prezentare: unul privind rolul, structura şi atribuţiile Jandarmeriei Române şi un al doilea film de prezentare a Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor.

A urmat un moment solemn, în cadrul căruia, domnului Ion Botoş, Preşedintele Uniunii Regionale a Românilor din dreapta Tisei, i-a fost conferită o medalie cu emblema Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor.

Domnul Ion Botoş  a declarat că această medalie va fi expusă în Muzeul de Istorie şi Etnografie al Românilor din Transcarpatia, aflat în localitatea Apşa de Jos – Ucraina.

Domnul Ion Botoş a înmânat inpectorului şef al I.J.J. Bihor, domnului colonel Lung Petru o carte intitulată „Românii din dreapta Tisei în imagini vechi”  şi numărul aniversar al ziarului „Apşa”, ajuns la ediţia cu numărul 100.

În continuarea vizitei a fost prezentată baza multifuncțională a Clubului Sportiv Ulpianum Oradea, situată în incinta unităţii, după care a urmat prezentarea unor exerciţii demonstrative de dresaj canin.

De asemenea, au fost organizate şi câteva ateliere de prezentare a tehnicii şi mijloacelor din dotarea jandarmeriei.

Căpitanul Daniel Bizău, IJJ Bihor 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *