Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Jandarmii montani şi Cercetaşii României, în campul ”Plecat de acasă”


În perioada 7-12 iulie, s-a desfășurat în Cheile Sighiștel (in sud-vestul Masivului Bihor), Campul ”Plecat de acasă”, activitate inițiată de Organizaţia Naţională „Cercetașii României” Centrul Local Oradea.

Un număr de 47 de tineri, au avut ocazia, timp de 6 zile, să participe activ, la ceea ce înseamnă activități de educație non-formală: să se cunoască mai bine în contexte diferite, să-şi testeze capacităţile în ceea ce privește supravieţuirea în natură, să interacționeze cu tineri de vârste diferite, să contribuie activ la protejarea naturii.

Activități precum mersul pe jos pe cărări de munte (hike-ul montan), ateliere pe diferite teme specifice pentru cercetaşi, construcţii, jocuri de socializare, seri specifice şi activităţi educative.

Una dintre  activități a fost organizată în parteneriat cu Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor.

Astfel, la acest eveniment au fost prezenți jandarmii montani, care au contribuit cu un atelier de supraviețuire în natură și informații esențiale în caz de accidente montane.

Jandarmii montani de la postul montan Padiş, le-au prezentat micilor cercetaşi câteva reguli de bază pentru acordarea primului ajutor în caz de accidente montane.

Reprezentanţii Organizaţiei Naţionale „Cercetașii României” Centrul Local Oradea au ţinut să mulţumească și să felicite personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor – Postul Montan de Jandarmi Padiş, pentru disponibilitatea acordată în organizarea unor activităţi privind sprijinirea activităților cercetăşeşti.

”Cercetăşia constituie educaţie pentru viaţă şi îşi atinge obiectivul său de dezvoltare fizică, psihică, intelectuală, socială şi spirituală a tinerilor prin metoda scout. Este o mişcare internaţională – există organizaţii scout în peste 216 de ţări şi teritorii numărând peste 28 de milioane de cercetaşi în întreaga lume.”  

 

Căpitanul Daniel Bizău de la IJJ Bihor și Adriana Borza de Cercetașii României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *