Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Janos Chrobak se impune în Cehia, la Campionatul de motociclism viteză


Campionatul de motociclism viteză, RoSbk, a programat a patra etapă a sezonului, în Cehia. Pilotul maghiar al echipei orădene Carcover Racing Team, Janos Chrobak s-a impus în mult așteptata cursă desfășurată la Brno, la clasa Supersport, devansându-l pe un alt orădean, Pap Bela. Între cei doi se va da bătălia pentru titlul de campion, în ultimele două etape ale sezonului.

Absent motivat în cursa de la Slovakia Ring, deoarece a avut o competiție cu juniorii pe care-i pregătește la propria școală de pilotaj, Janos Chrobak s-a revanșat la Brno, în Cehia unde a câștigat cursa și a reamintit că este un mare favorit la câștigarea campionatului. În cele trei etape în care a luat startul, Chrobak a câștigat de două ori (Pannonia Ring și Brno) și a obținut un loc III, (în etapa inaugurală, Serres, Grecia). Chrobak l-a devansat, la Brno, pe Pap Bela, pilot orădean care concurează pe cont propriu. Locul al III-lea a fost obținut de Aron Romocea, pilot de asemenea din Oradea, dar care concurează pentru Pascotă Racing Ghiroc. Revenit în competiții, orădeanul lui Rozsdas Racing Team, Laci Pentek a sosit pe locul al IV-lea, iar colegul de echipă a lui Chrobak, Silvio Muzzalupo (CARCOVER), s-a clasat pe locul al V-lea.

Orădeanul Cristian Ghitea, liderul clasei GP 600 Rookies, a concurat la clasa Supersport. Aceasta pentru că au fost mai multe abandonuri și căzături la antrenamente astfel că nu s-a întrunit numărul de piloți pentru efectuarea startului la această categorie. Ghitea a primit acceptul oficialilor pentru a concura la Supersport. ”Am concurat pentru a acumula experiență și cred că am avut o evoluție onorabilă”, a declarat Ghitea, care a sosit pe locul al VII-lea și s-a ales cu 9 puncte în ierarhia generală.

La Sbk Challenge, Vigh Gyorgy s-a clasat pe locul al III-lea. La Brno, Vigh a fost întrecut de Ionuț Mistode și Gal Barda însă se menține în fruntea ierarhiei generale. Ultimele două etape se vor desfășura pe 3 septembrie, la Motorpark România și în Croația, pe circuitul de la Rijeka, pe 22 octombrie.

CLASAMENTE GENERALE

Supersport

1 Pap Bela 75 pct

2 Janos Chrobak (CARCOVER) 66 pct

3 Aron Romocea 57 pct

4 Silvio Muzzalupo (CARCOVER) 36 pct

 

SBK Challenge

1 Vigh Gyorgy (CARCOVER) 72 pct

2 Alex Szekely (Team 33Cluj) 53 pct

3 Gal Barda (Ducati, Israel) 51 pct

4  Ionuț Mistode (ASL Racing) 50 pct

 

GP 600 – (Rookies)

1 Cristian Ghitea (CARCOVER) 59 pct

2 Ali Yefe Yegin (Turcia) 25 pct

3 Septimiu Popa 23 pct

  1. Kerem Ucar (Turcia) 20 pct

 

Victor Mihalcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *