Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Joc de excepție, pe teren propriu, a baschetbaliștilor de la CSM Digi Oradea


Deși au avut un joc foarte dificil, pe teren propriu, principala pretendentă la câștigarea seriei de vest din acest an din Divizia A, handbaliștii de la CSM Oradea au avut o prestație foarte bună duminică, la Arena Antonio Alexe și astfel, au reușit să învingă echipa gorjeană CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu, cu scorul de 32-31.

În fața unui public numeros, mai numeros ca oricând la meciurile echipei de handbal, meciul, care s-a constituit într-un veritabil derby al campionatului a consemnat un joc echilibrat, aprig disputat și care a ținut publicul cu sufletul la gură până la final.

Orădenii au condus mai în permanență pe tabelă și au avut un plus în ceea ce privește ritmul de joc susținut pe întreaga durată a confruntării.

Deși gorjenii au marcat primul gol, elevii antrenorului Sebastian Tudor au trecut la timonă imediat și nu numai că au preluat conducerea, dar chia s-au distanțat și la cinci goluri, conducând cu 10, în minutul 17. Finalul primei reprize a aparținut însă oaspeților, care au redus din diferență, au reușit să egaleze și chiar în ultimele secunde ale primei părți să preia conducerea, scorul pauzei fiind 16-15 pentru CSU Constantin Brâncuși.

Deși debutul părții secunde a fost favorabil oaspeților, care s-au desprins la trei goluri, conducând cu 18-15 și 19-16, în minutul 38, orădenii au egalat la 19 și apoi au trecut din nou la conducere. Din minutul 40 până în minutul 53 s-a mers cap la cap, cu gazdele conducând cu un gol și oaspeții egalând de fiecare dată. Cu șapte minute înainte de final, elevii antrenorului Sebastian Tudor s-au desprins la două goluri (28-26) și nu au permis adversarilor să se apropie la mai mult de un gol pe tabelă, până în ultimul minut însă, când scorul a devenit egal, 31-31.

Cu jumătate de minut înainte de ultima sirenă, gorjenii au beneficiat de o aruncare de la 7 metri și, deși specialistul lor în executarea acestor aruncări, Subțirică, a executat (cel care până atunci nu a avut probleme în a înscrie, marcând de 5 ori din 7 m), de această dată a ratat, portarul V. Niculai scoțând cu piciorul. Astfel, scorul a rămas egal, iar orădenii au avut ultimul atac. Încurajați în picioare de cei aproximativ 800 de suporteri, handbaliștii de la CSM au reușit să înscrie golul victoriei, cu 3 secunde înainte de final, prin Devid Munea, unul dintrei cei mai experimentați jucători ai formației bihorene.

Astfel, rezultatul jocului a fost 32-31, iar handbaliștii bihoreni au trecut pe primul loc, cu 21 de puncte, având 7 victorii din 7 jocuri.

Principalul marcator al orădenilor în derby-ul de duminică a fost Bogdan Munteanu, cu 10 goluri.

 

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *