Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Naționala feminină de Baschet a României, a pierdut jocul cu Slovenia


Deși și-a pus mari speranțe în acest joc, înaintea întâlnirii, echipa României a pierdut „cu succes”, meciul pe care l-a disputat sâmbătă seara la Oradea, în cadrul rundei inaugurale a campaniei de calificare pentru Women’s EuroBasket 2019.

Baschetbalistele tricolore au fost învinse clar de Slovenia, în partida ce s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe, scorul final fiind 80-59 în favoarea ex-iugoslavelor.

Partida a început totuși bine pentru reprezentativa României, care și-a adjudecat primul sfert, cu scorul de 25-18.

În sfertul al doilea însă, slovenele au revenit, au egalat și chiar au trecut la conducere, adjudecându-și aceste zece minute cu scorul de 29-12. Astfel, în pauza mare s-a intrat cu un avantaj de zece puncte, 47-37 pentru slovene.

În jumătatea a doua a disputei, din păcate, tricolorele nu prea au mai contat, echipa ex-iugoslavă reușind un joc de excepție în sfertul III, timp în care româncele au fost de nerecunoscut, înscriind numai 9 puncte, față de 26 ale oaspetelor. În acest fel, în ultima pauză scorul devenise 73-46 pentru Slovenia.

Având un astfel de avantaj, în ultima secvență, națioanala slovenă a redus „motoarele”, a rulat lotul de jucătoare, iar pe acest fond România a mai redus din diferență, după ce și-a adjudecat ultimul sfert, cu 13-7. Prea puțin însă, pentru că rezultatul final al jocului a fost 80-59 pentru echipa slovenă, iar România consemnează o înfrângere la 21 de puncte, în debutul acestor preliminarii.

 

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *