Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Juniorii sunt remarcați la Campionatele Naționale de Volei pe plajă, din Mamaia


Și la ediția din acest an a Campionatelor Naționale de Volei pe plajă, care s-au desfășurat în perioada 10-13 iulie, la Mamaia, sportivii orădeni s-au aflat în prim-planul întrecerilor, iar la juniori au obținut rezultate foarte apreciate. Astfel, la feminin, perechea formată din Mădălina Pura și Giulia Blaj (sportive pregătite de profesorul Rodian Achimecu, care în acest an s-au transferat la clubul LPS CSS Bihorul și vor juca în Divizia A2, la Universitatea Oradea, venind de la CSS Avram Iancu Ștei), a reușit să cucereasca medaliile de argint, după ce a disputat finala mare, în fața celor de la Mavi București, care sunt două sportive mult mai experimentate, „dar cu siguranță fetele noastre nu s-au dat ușor bătute”, după cum a precizat și antrenorul orădean Zoltan Kovacs, pierzând cu 2-1 la seturi. La această categorie au participat 32 de echipe feminine.

La categoria juniori masculin au participat 16 echipe, iar perechea Andrei Crișan și Cristian Maier (antrenor prof. Zoltan Kovacs) s-a clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, obținând titlul de campioană națională, după ce în finală s-a impus în fața celor de la de la Pro Volei Arad.

De menționat că sportivii de la LPS Bihorul au reușit la juniori masculin să cucerească în ultimii ani cinci medalii de aur consecutiv.

După acest turneu de juniori, Andrei Crișan și Cristian Maier au început un alt turneu, pe data de 14 iulie, dar de seniori, la Cluj Napoca, acolo unde au demonstrat că nu degeaba au ieșit campioni la juniori și au reușit să obțină un bine meritat loc V, din 16 echipe participante.

„Sperăm ca cei doi sportivi să participe în această vară și la Balcaniadă și la Europenele de juniori și, astfel, să reprezinte România cu succes. Vreau să mulțumesc, pe aceasta cale, domnului Dacian Sabau și domnului Carțiș Dan, pentru ajutorul acordat și nu în ultimul rând conducerii Liceului Sportiv Bihorul”, a declarat antrenoul Zoltan Kovacs. 

 

Florin Mihalca 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *