Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Jurnaliștii bihoreni au fost premiați în cadrul Galei organizate de filiala Bihor a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România


A fost spectacol marți seara la Casa Tineretului din Oradea, unde UZP Bihor a premiat jurnaliștii din județ pentru activitatea din anul 2022. Au fost decernate 10 premii, pentru jurnalistul anului, jurnalistul de investigație, fotograful anului, jurnalistul de televiziune, de presă scrisă, radio, de online, de presă maghiară, pentru purtătorul de cuvânt al anului și un premiu special.

Amfitrionul serii a fost Mircea Chirilă, membru UZP Bihor și director al ziarului Bihoreanul, ajutat pe scenă de Oana Mudura, fostă jurnalistă Digi24, de alți oameni de presă, cum ar fi Florin Budea, cenzorul Uniunii, Mădălina Diaconu și Teodora Marin, de la UZP București, Florin Mihalca și Luminița Bondar, vicepreședinții UZP Bihor, Camelia Bușu, membră UZP, precum și de Mihaela Blaga, de la societatea Valtryp din Oradea.

Invitații au fost întâmpinați cu covor roșu și șampanie, degustări de vinuri, dulciuri și diferite gustări, iar, înainte de intrarea în sala de spectacole, a fost prilej de socializare pentru jurnaliștii bihoreni, purtătorii de cuvânt și oficialitățile invitate, cum ar fi primarul Florin Birta, viceprimarul Antonia Nica, prefectul Dumitru Țiplea, directorul Teatrului Regina Maria, Daniel Vulcu, comandantul Jandarmeriei Bihor Ioan Bogdan, Preasfințitul Virgil Bercea, politicieni și oameni de afaceri bihoreni.
Spectacolul a început cu un recital al Corului de Copii de la Liceul Greco-Catolic Oradea, coordonat de dirijoarea Nicoleta Țâmpu, iar apoi festivitatea de acordare a premiilor a alternat cu diferite momente artistice. Astfel actorul Șerban Borda a pus în scenă un moment cu un ziar, în ton cu evenimentul, care reda lupta cititorului cu presa scrisă, scenă lăudată și de juriul de la Românii au talent de la Protv. A fost tangoul perechii de dansatori Roli și Miruna de la Feeling Dance, precum și solistele Briana Magdaș și Esther Malec de la Școala de Arte Francisc Hubic, dans contemporan susținut de o pereche a Trupei Szigligeti.
Frații Jdieri au prezentat videoclipul nou lansat „Diavolul e femeie”, una dintre cele mai apreciate piese ale trupei de pe albumul „Decât să cânt, mai bine Jdier”, în rol principal, dar și ca regizoare, fiind actrița Teatrului Regina Maria, Denisa Vlad, care a jucat în filmul „Mirciulică”. Producţia este în întregime locală, filmările au avut loc în Piaţa Unirii, Teatrul Regina Maria, Cetatea Oradea sau Pasajul Vulturul Negru și au fost realizate de echipa orădeană Impress Media.
Marii câștigători ai serii au fost desemnați jurnaliștii mai multor publicații locale, în urma unor nominalizări făcute de redacții și votați apoi de juriul format din: Florin Ardelean, lector universitar doctor la Universitatea din Oradea, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, unde susţine cursurile de Teoria mass-media, Jurnalism Radio-TV şi Istoria Presei Româneşti, fost redactor al revistei Familia, a condus publicaţiile Gazeta de Vest și TVS, autor de cronici de carte, eseuri şi proză scurtă, lucrări de istoria presei şi foiletonistică; Mircea Pricăjan, scriitor, traducător și redactor-șef al revistei de cultură Familia; Șerban Carțiș, președinte UZP Bihor, fost reporter ProTV și producător Digi24, precum și reprezentanții a două instituții media importante în Bihor, cu îndelungă experiență profesională, Florin Ciucaș și Camelia Bușu, membră UZP.
Premiul special pentru cel mai vizualizat interviu de pe youtube și cel mai haios i-a revenit jurnalistului Călin Ardelean de la Protv. Alina Dinu de la IPJ Bihor a fost desemnată câștigătoare la categoria „cel mai bun purtător de cuvânt al anului”, Pap Istvan, de la Bihari Naplo pentru „cel mai bun jurnalist de limbă maghiară”, Raluca Avram, de la www.ebihoreanul.ro, a primit premiul pentru „jurnalistul online al anului”, Lorand Szilagyi de la Bihoreanul este „cel mai bun fotograf”, premiul „jurnalistul de investigație i-a revenit Laurei Gal, de la Bihoreanul, premiul „jurnalistul de presă scrisă” – lui Teo Biriș, de la Jurnalul Bihorean, Florin Mihalca, de la Radio Transilvania, este „jurnalistul radio al anului”, premiul „jurnalistul TV” i-a revenit lui Bogdan Băcilă, de la Digi24, iar marele premiu, „jurnalistul anului”, i-a fost acordat ziaristului Adrian Criș, de la Bihoreanul.
Frații Jdieri au încheiat spectacolul cu două piese performate în manieră acustică „Speranța” și renumita „Accelerează”, de pe primul album „Decât să cânt, mai bine JDiER”.
Președintele UZP Bihor, Șerban Carțiș, a mulțumit tuturor pentru prezență și a apreciat disponibilitatea sponsorilor care au ajutat la realizarea show-ului: Sala Tineretului, care a fost pusă la dispoziție, alături de Sinton Expert, echipa de profesioniști care au asigurat organizare, sunet și lumini, Valtryp Oradea, șampanii și gustări, oferite de Dacia Continental, pizza de la Hotel Perla din Băile 1 Mai, prăjituri de la Cofetăria Roze, Transilvania General Import-Export, brutăria Adoni, Teatrul de Stat Oradea, Cramele Dradara și Dan Todea somelier și Cramele familiei Darabont și Dorin Popa, pentru degustări de vinuri, Restaurant Colosseum, echipelor implicate în organizare de la redacțiile Bihoreanul, Jurnal Bihorean, Transilvania TV, colegilor jurnaliști care au promovat evenimentul, Loredana Corchiș, de la TVR Cluj, Ovi D. Pop și Durans, ProSport, Impress Media, Aventura Traking și jurnalistului Gabi Bonaciu.
De asemenea, jurnaliștii au fost invitați să repete evenimentul anul viitor, precum și să se înscrie cu toții în UZP Bihor, pentru a putea rămâne uniți și a scrie împreună istoria clipei.

Click aici pentru Video realizat de TTV.

Foto: Remus Toderici

Tags: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *