Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Concurs Național de interpretare a cântecului popular românesc, la Beiuș


În zilele de 3 și 4 decembrie s-a desfășurat la Casa Municipală de Cultură Beiuș, Festivalul – Concurs Național de interpretare a cântecului popular românesc, Ediția a VIII-a.

În 3 decembrie s-a desfășurat concursul propriu-zis iar în 4 decembrie, Gala Laureaților. Concursul a fost organizat de Consiliul Județean Bihor, Centrul Județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale Bihor, Primăria Municipiului Beiuș și desigur Casa Municipală de Cultură Beiuș.

La preselecție s-au prezentat 30 de concurenți, au intrat în concurs 20. Juriul, al cărui președinte a fost d-na conf. univ. dr. Florina Mariș Hinsu a acordat următoarele premii:

Marele Premiu –  Cosmin Cotârlă 

 

 

 

 

Premiul I – Bianca Diana Popa 

 

 

 

 

Premiul al II-lea – Marcela Ștefania Latiș 

 

 

 

 

Premiul al III-lea – Ionuț Cocoș 

 

 

 

 

Premiul pentru popularitate – Vlad David

Premiul Orchestrei Rapsodia Bihoreană – Andrada Tulvan.

S-au acordat mențiuni iar toți participanții au primit diplome de participare. Nota 10 cu felicitări s-a acordat pentru prestația de excepție a orchestrei Rapsodia Bihoreană, condusă de maestrul Liviu Buțiu.

Inedită a fost participarea lui Ionuț Cocoș cu soția dar… concurentă, nu suporter.

În ambele seri au fost susținute recitaluri de către Mihaela și Ciprian Istrate, Ioana Urs, în prima seară, respectiv Roxana Gudiu, Antonela Ferche Buțiu, Veta Biriș și nu în ultimul rând, Alexandru Pugna.

Simion Suciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *