Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Călin Laza pe podium, la Concursul Internațional de Alergare Montană – Bihor


Sportivul orădean Călin Laza s-a situat pe podium la Concursul Internațional de Alergare Montană, care s-a desfășurat sâmbătă, la Șuncuiuș.

Frumoasa comună bihoreană a reunit la startul acestei competiții peste 300 de participanți, atât din țară cât și din străinătate, din Ungaria, Croația, Elveția și Marea Britanie. Întrecerile au fost structurate pe două probe. Astfel, s-a alergat la 16,1 km cu 1100 m diferență de nivel și la 45 km cu 2500 diferența de nivel.

Finalul curselor l-a găsit pe podium însă pe orădeanul Călin Laza, care s-a situat pe locul II în proba scurtă, de 16,1 km. Orădeanul a fost întrecut doar de campionul național la alergare montană, Gyorgy Szabolcs, clasat pe primul loc.. Pe locul III s-a situat Ion Neagoe, din Brașov.

„A fost un traseu dificil, un concurs destul de greu, pe care l-am terminat cu brio. O mică neatenție la km 3,5, am greșit aproximativ 4-5 minute traseul. Fără aceea greșeală, poate reușeam să mă bat la primul loc”, a declarat sportivul orădean.

În proba similară feminină, primul loc i-a revenit lui Ingrid Mutter din Brașov, pe locul II s-a situat Krisztina Panyor din Ungaria, iar pe poziția a III-a, Alina Rusu din Cluj.

Gabriel Bonaciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *