Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

La Concursul Internațional de alergare pe șosea, victorii ale orădenilor


Desfășurat duminică în centrul municipiului, concursul internațional de alergare pe șosea Oradea City Running Day a consemnat victoriile a doi orădeni la cele mai importante probe. Este vorba despre Eduard Hercuț, care s-a impus în cursa de semimaraton, de 21 km masculin și de Călin Laza, care a terminat pe primul loc la 10 km masculin.

Competiția a reunit la start aproximativ 800 de concurenți din 7 țări, reprezentând trei continente, Europa, America de Nord și Asia. S-a alergat pe distanța de 5,25 km,10,5 km și 21 km. Printre competitori s-au aflat și câțiva sportivi oradeni. Proba cu distanța cea mai lungă, cea de 21 km a fost câștigată de Eduard Hercuț, un spoartiv pregătit de profesorul-antrenor Florin Indrie, care a oprit cronometrul dupa o oră 14 minute și 38 de secunde. Acesta l-a devansat pe francezul Emanuel Cluzeau, care a terminat pe locul II, cu timpul de o oră 21 de minute și 38 de secunde.

La feminin a câștigat Szabo Nora din Ungaria, care a parcurs cei 21 de km într-o oră, 23 de minute și o secundă.

Proba de 10,5 km a fost câștigată însă de un alt atlet orădean, Călin Laza, cel care a oprit cronometrul dupa 37 de minute și 24 de secunde. E l-a devansat pe Daniel Scurtu, care a terminat pe locul II, în 37 de minute și 24 de secunde.

La feminin, în proba de 10,5 km s-a impus Paula Todoran, care a parcurs distanța în 36 de minute și 52 de secunde.

Proba „Ștafeta firmelor” a fost câștigată de echipa CSM, urmată pe locul II de ATIA, iar pe poziția a III-a de Eco Bihor.

La 5 km masculin s-a impus Ștefan Diaconu, iar la feminin prima a fost Ileana Bereș.

 

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *