Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

La Crosul toamnei, de la Vadu Crișului, DJTS Bihor ”dă bir cu fugiții” !


La Vadu Crișului, pe o vreme splendidă de toamnă, s-a desfășurat la sfârșit de săptămână o nouă ediție a concursului de cros denumit „Crosul Toamnei”.

La startul competiției, organizate ireproșabil, au luat startul sportivi dornici de mișcare, din zona Vadu Crișului, de la Liceul cu Program Sportiv Bihorul din Oradea, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, Școala Gimnazială „Aurel Pop” din Oșorhei, sportivi care s-au întrecut la 12 categorii.

La finele concursului, primii trei de la fiecare categorie au fost răsplătiți cu tricouri inscripționate, medalii, diplome, premii în bani și diferite cadouri oferite de organizatorii care au fost: Primăria Vadu Crișului (fiind prezenți și primarul Dorel Cosma și viceprimarul Ioan Hașaș), Asociația „Simona Kadas” (președinte Simona Kadas), Colegiul Tehnic nr.1 Vadu Crișului (fiind prezenți directorul djunct Maier Zoltan și profesori Liviu Duca și Adrian Găvriluț). Traseul a fost asigurat de Poliția Locală Vadu Crișului, „iar asistența medicală de doamnele Lidia Luca și Papp Gyongye”, după cum anunță organizatorii printr-un comunicat.

Totuși unele nemulțumiri au apărut din partea organizatorilor față de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, care inițial a fost anunțată ca implicată în organizare. „Marele absent de la acest concurs a fost DJST Bihor, care a promis cupele pentru învingători și nu s-au ținut de promisiune. Mai dureros a fost faptul că ne-au anunțat înainte cu o săptămână de neputința lor, când nu s-a mai putut comanda alte cupe pentru premiere. Au spus apoi că ne oferă medaliile, dar noi aveam medaliile personalizate pentrui acest concurs. De asemenea, nimeni din partea DJST-ului nu a venit la competiția noastră. Am înțeles că inspectorul Iosif Korodi a fost prezent la un concurs la Beiuș. Am avut și noi concurenți care au alergat acolo și apoi au venit și la Vadu Crișului. Cred că și domnul Korodi ar fi putut ajunge, dacă ar fi dorit”, a declarat, într-un comunicat Simona Kadas, președintele asociației care-i poartă numele.

Inspectorul de specialitate din cadrul DJST Bihor, Iosif Korodi, a declarat, însă că, „în primul rând concursul de la Vadu Crișului nu a figurat în calendarul competițiilor noastre. Cu toate acestea am încercat să-i ajutăm și noi, dar nu ne-au mai rămas bani, pentru că luna aceasta am avut cinci concursuri de cros. Eu sunt tot pe drumuri, am fost la Beiuș, acum merg la Marghita, avem multă activitate cu „Bihorul în mișcare”.

Câștigători crosului de la Vadu Crișului:

Categoria 6-8 ani fete: 1. Ungur Izabela, 2. Pădurean Maria; 3. Capotă Ioana.

Categoria 6-8 ani băieți: 1. Mudura Rareș Gabriel, 2. Onița Șerban

Categoria 9-10 ani fete: 1. Ungur Giulia, 2. Mezosi Petra, 3. Capotă Alisa.

Categoria 9-10 ani băieți: 1. Ivan Leț Bogdan, 2. Cioară Raul Daniel, 3.Papp Botond

Categoria 11-12 ani fete: 1. Bărcui Alexandra, 2. Ilie Estera, 3. Dacin Raluca.

Categoria 11-12 ani băieți: 1. Burlea Darius, 2.Kovacs Alex, 3 Lingurar Emanuil.

Categoria 13-14 ani fete: 1. Coită Denisa, 2. Ilieș Daiana, 3. Cioară Alina

Categoria 13-14 ani băieți: 1. Bulzan Ionatan, 2. Gabor Cornel, 3. Alb Adelin Petru

Categoria 15-16 ani fete: 1.Bodea Manuela, 2. Potra Samanta, 3. Barabaș Bianca.

Categoria 15-16 ani băieți: 1.Țintaș Darius, 2. Boldi Ionuț, 3. Hepeș Sergiu.

Categoria 17-19 ani fete: 1. Conea Mirela, 2. Toderaș Florina, 3. Nădășan Flavia.

Categoria 17-19 ani băieți:1. Lincar Răzvan, 2. Tiușdea Gabriel

La final, la festivitatea de premiere, inclusiv primarul comunei Vadu Crișului, Dorel Cosma, i-a felicitat pe concurenți și pe organizatori.

 

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *