Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

La finala ”Eurovizion 2017”, Ucraina interzice Rusiei participarea la festival


Serviciul de Securitate al Ucrainei a interzis prezența pe teritoriul țării a cântăreței Iulia Samoilova, concurenta Rusiei în finala Eurovision 2017, notează Reuters.

Oficialii ucraineni au precizat că aceasta a încălcat legile țării.

Cântăreața Iulia Samoilova, imobilizată într-un scaun cu rotile din copilărie deoarece suferă de amiotrofie spinală, era cea care ar fi trebuit să reprezinte Rusia la Eurovision.

Kievul, care găzduiește finala de anul acesta după ce a câștigat competiția anul trecut, anunțase în prealabil că va interzice accesul în țară cântăreților ruși percepuți drept anti-ucraineni.

Presa ucraineană a ținut să amintească că Samoilova a participat la un concert desfășurat în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în martie 2014. Ziarul Ukrainskaya Pravda a precizat că interpreta rusă a încălcat legea ucraineană intrând fără autorizația Kiev-ului într-un teritoriu despre care Ucraina consideră că îi aparține.

Kremlinul a avertizat însă Ucraina să se abțină de la luarea unor decizii politizate cu privire la Iulia Samoilova, după ce presa ucraineană a sugerat că Kievul ar putea împiedica intrarea în țară a reprezentantei ruse.

„Trebuie să evităm orice politizare a Eurovision. Ar fi absolut intolerabil din punct de vedere al evoluției acestui concurs internațional”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Agerpres.

 Agenția Agerpress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *