Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Medalie de aur inginerului inventator orădean Adrian Fărcaș, la ”Pro Invent”


În perioada 22 -24 martie, inventatorul orădean ing. Adrian Ciprian Fărcaș a participat la cea de a XV-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii ”Pro Invent”, de la Cluj-Napoca, in cadrul caruia a fost premiat cu MEDALIA DE AUR și DIPLOMA DE EXCELENȚĂ .
În cadrul salonului ”Pro Invent”, Adrian Fărcaș a expus brevetul de inventie, care se referă la un schimbător de căldură utilizat în domeniul pompelor de căldură și care aduce o  îmbunătățire majoră acestor sisteme de încălzire .
Caracteristicile principale sunt:
– capacitatea de expandare in caz de inghet (astfel se elimina schimbatorul de caldura intermediar utilizat de toti producatorii de pompe de caldura apa-apa si scad simtitor costurile de implementare si exploatare, respectiv creste performanta pompei de caldura cu pana la 25%) .
– este confectionat dintr-un material antiaderent care previne formarea depunerilor (apa din foraj poate fi tulbure, cu un continut ridicat de impuritati si poate face depuneri, ducand la colmatarea schimbatoarelor uzuale)
– garantia produsului poate fi extinsa pana la 20 ani, tinand cont de durabilitatea materialelor din care este confectionat.
Inventia este aplicată pe scară largă în construcția pompelor de căldură ”Termocasa”.
Firma Termocasa, din Oradea, are o experienta de aproape 10 ani in producerea, comercializarea si instalarea de sisteme de incalzire cu pompa de caldura care utilizează acest tip de schimbător de caldura, brevetat de Adrian Ciprian Fărcaș.
Pompele de căldura apă-apă reprezintă cel mai ieftin sistem de încălzire cunoscut până în prezent pe piața mondială. Instalația inventată este utilizată de aproape 10 ani pe piață și a ajuns la maturitate din punct de vedere al testelor și performanțelor, astfel, aceasta REVOLUȚIONEAZĂ   construcția pompelor de căldură din întreaga lume. 
Ținând cont și că utilizarea pompelor de căldură prezintă un interes ascendent în ultimii ani, această invenție prezintă un interes deosebit din partea populației.
 
Adrian Ciprian Fărcaș le mulțumește celor care i-au fost alături pentru finalizarea gândirii și concepției originale, din Statele Unite ale Americii, Republica Moldova, Ungaria și România,  precum și inginerilor, profesorilor și specialiștilor care l-au sprijinit din toate punctele de vedere în realizarea și testarea acestui schimbător de căldură revoluționar destinat pompelor de căldură pentru proiectul ”Termocasa”.
Dinicu Braghină

2 Responses “Medalie de aur inginerului inventator orădean Adrian Fărcaș, la ”Pro Invent””

 1. Saftoiu Gheorghe
  mai 13, 2018 at 11:41 pm

  Comercializării? Pret?

  • Saftoiu Gheorghe
   mai 13, 2018 at 11:43 pm

   COMERCIALIZATI ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *