Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Lansare de carte sub semnătura remarcabilului medic pediatru dr. Ritli Ladislau


Luni, 29 mai 2023, de la ora 16.00, va avea loc lansarea părții a II-a a volumului „Semiologie pediatrică ilustrată”, sub semnătura dr. Ritli Ladislau în colaborare cu medicii pediatri: dr. Virginia Băican, dr. Paula Marian, dr. Gabriela Miculschi și dr. Jozsef Szabo.

Evenimentul se va desfășura în Amfiteatrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor și va avea loc în cadrul Zilelor Medicale Orădene, organizate de către Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea.

Cartea se adresează medicilor pediatri, celor de familie, medicilor rezidenți, studenților și medicilor din medicina de urgență sau voluntari.

Volumul conține peste 600 de imagini, lecturarea acestora fiind dirijată de algoritmurile de diagnostic, pornind de la un semn sau simptom. Imaginile sunt grupate pe boli, ușurând înțelegerea caracteristicilor acestora fiind originale și fac parte din colecția de peste 8.000 de imagini adunate de-a lungul carierei autorului și colaboratorilor acestuia. În jur de 350 de boli sunt ilustrate în această carte.

Cartea ce urmează a fi lansată este împărțită în cinci mari capitole clinice (renal, digestiv, cardio-vascular, endocrine, sistem nervos) și un capitol de laborator, cu valorile normale ale parametrilor bio-hematologici la copii. Totodată, în text sunt menționate planuri de investigații, selectate pe baza elementelor clinice.

Volumul a apărut la Editura Holnap din Oradea și este rezultatul unor studii de lungă durată, devenind, considerăm noi, foarte importantă pentru specialiștii din domeniul pediatric și nu numai.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *