Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Lansarea albumului Palatul Episcopal Greco-Catolic. Oameni. Istorie. Credință


Luni, 27 noiembrie 2017, la ora 17, la Seminarul Teologic Greco-Catolic, Oradea, strada Parcul Traian nr. 20, are loc lansarea albumului ”Palatul Episcopal Greco-Catolic. Oameni. Istorie. Credință”.
 
Este un album care își propune să vorbească, mai ales prin intermediul imaginilor, despre istoria acestui edificiu, despre arhitectura lui, despre întemeietorii lui și importanța pe care aceștia au avut-o în construirea României moderne.
 
”Palatul Episcopal Greco-catolic sau Palatul episcopesc – așa cum îl numeau întemeietorii săi, este deja un subiect acoperit. Ce dorim noi, însă, este să completăm diferitele abordări de până acum cu o perspectivă deschisă în profunzime, în detaliu, în minuțios, printr-o abordare vizuală, prin excelenţă. Gândim că aceasta este deopotrivă şi interfaţa şi miza albumului” – Rodica Indig.
 
Albumul face parte din proiectul ”Orașul cu 1000 de chipuri” al Asociației Culturale Ars Nobilis și este finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte a Consiliului Județean Bihor.
Cristina Pușcaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *