Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Lansarea cărții „Semn. Ornament. Simbol. Bihorean”, de Emilia Negru


Marți, 5 decembrie 2017, de la ora 17, are loc la Muzeul Cetății și Orașului Oradea, Corpul G, lansarea cărții „Semn. Ornament. Simbol. Bihorean”, a cărei autor este prof. Emilia Negru.
Cartea „Semn. Ornament. Simbol. Bihorean”, apărută în aceste zile la Editura Duran’s Oradea, a fost tipărită în cadrul unui proiect finanțat de către Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Bihor.
Proiectul, în valoare de 3.200 lei, prevede editarea și tipărirea  a 250 de exemplare. Lucrarea vine în sprijinul elevilor și profesorilor de Educație plastic, dar se adresează și celor interesați de arta populară tradițională și de simbolistica ornamentelor din creațiile populare.
 
„Trăim într-o eră a imaginii, în care ,,uitatul la televizor’’ impune modele kitsch şi standarde de uniformizare, stereotipuri culturale şi prejudecăţi, nonvalori şi ignoranţă, transformând societatea în oameni uşor de manipulat. Educaţia artistică contribuie la sensibilizarea tinerei generaţii faţă de valorile culturale moștenite astfel încât acestea să fie descoperite, promovate şi conservate. Arta populară şi elementele de cultură locală şi naţională se dovedesc noi resurse didactice ce pot favoriza abordări individuale, valoroase și originale cu beneficii atât pentru elevi, cât şi pentru comunitate”, scrie Emilia Negru.
Invitaţi: prof. univ. dr. Cornel Teodor Durgheu şi prof. Mircea Boţog.
Evenimentul este moderat de dr. Cristina Liana Pușcaș, muzeograf la Muzeul Cetății și Orașului Oradea.
Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *