Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Lansarea volumului „Spațiul european” este dedicat prof. Ioan Horga


horga Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a Universității Oradea, lansează volumul omagial dedicat profesorului universitar dr. Ioan Horga.
Profesorul Ioan Horga este o personalitate marcantă în domeniul Relațiilor Internaționale și Studiilor Europene, deschizător de drumuri și specialist recunoscut la nivel național și internațional, având o activitate prodigioasă în plan didactic și științific.
Publicată la Editura Universității Oradea, “The European Space” (Spațiul european) este o carte de 500 de pagini, redactată de aprox. 40 de autori și structurată pe 3 mari secțiuni: I) Realitatea istorică și politică în Europa ; II) Procesul integrării și granițele europene; III) Securitate și cooperare în Europa, ultima secțiune fiind inițiată de profesorul universitar dr. Iordan Bărbulescu.
Fiecare dintre autori propune în carte, câte o idee unică, afirmând că au dedicat volumul de față “unui mentor, prieten adevărat, coleg și sfătuitor valoros”.
Profesorul universitar Ioan Horga, a creat instituții de cercetare, reviste și a publicat peste 200 de lucrări științifice. Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene există și funcționează pentru că domnia sa l-a creat. Acest departament a reușit să se impună atât la nivel național cât și internațional, având ca finalitate o rețea internațională, în numeroase instituții de învățământ superior.
Profesorul universitar Ioan Horga este Vicepreşedintele Asociaţiei Române de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi Decan al Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării.
Pe lângă volumul dedicat, profesorului universitar Ioan Horga i-a fost înmânată și o plachetă aniversară, în semn de apreciere și recunoștință față de munca depusă de-a lungul timpului. Cea mai mare parte din cariera sa și-a desfășurat-o la Universitatea Oradea.
Evenimentul i-a reunit pe reprezentanții mediului academic și ai autorităților locale.

Lector univ. dr. Florentina Chirodea și Alina Brihan, studentul Sebastian Miclăuș de la Universitatea Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *