Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Lansări de carte la Gaudeamus


Lansare a seriei de autor a Acad. Prof. Pr. Wilhelm Dancă, cu participarea P.S. Virgil Bercea

Mirela Niță Lupu și Cristina Liana Pușcaș își prezintă volumele

 Editura Ratio et Revelatio din Oradea, vă invită, vineri, 13 mai, la evenimentele organizate prezentă în aceste zile la Târgul „Gaudeamus”, la care vor fi prezente personalități locale și naționale, precum și autoarele orădene actrița Mirela Niță Lupu și istoricul Cristina Liana Pușcaș.

De la ora 12.00, va avea loc prezentarea seriei „Mysterium Christi”, și lansarea volumului V din aceeași serie, intitulat Meditații la Evanghelia după Marcu, a Prof. Pr. Acad. Wilhelm Dancă, decanul Facultății Romano-Catolice din București. Vor vorbi autorul și invitații săi: P.S. Virgil Bercea, Lect. univ. Mihai Maci, Pr. dr. Cristian Bălănean.

De le ora 17.00, va avea loc prezentarea cărții „Jurnalul unei povești sau cum am devenit spectacol de teatru de păpuși pentru copii”, autor Mirela Niță Lupu. „Volumul este o dublă pledoarie, în favoarea literaturii și a teatrului ca spectacol, în favoarea a două arte al căror suflet este unul și același: povestea. Iată aici jurnalul călătoriei acestui suflet nemuritor dintr-o sferă a existenței sale într-alta”, menționează Mircea Pricăjan, scriitor, director Revista de cultură „Familia”.

De la ora 18.00, este programată lansarea volumului „101 chipuri ale suferinței în Bihorul carceral comunist”, autor Cristina Liana Pușcaș. Autoarea, în această primă etapă a amplului său proiect de redactare a unui dicționar, a reușit să creioneze 101 medalioane ale unor bihoreni care au trecut prin calvarul închisorilor comuniste, care au cunoscut deportările, prigoana și alte forme de represiune ale regimului de sorginte sovietic. Este un proiect ambițios, nu doar prin munca titanică petrecută în arhivele locale și centrale în ultimii zece ani, dar și prin semnificația din punct de vedere istoric și moral-reparator față de memoria celor 101 oameni ale căror «chipuri» suferinde au fost «reconstruite» prin demersul temerar al specialistei orădene.

Evenimentele vor fi moderate de Otniel Vereș și Raluca Lazarovici Vereș, cofondatorii Editurii Ratio et Revelatio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *